Aki keresett már szivattyúkat és a hozzájuk kötődő elektronikát és alkatrészeket, biztosan találkozott már a Pedrollo nevével. Szinte hihetetlen, hogy a vállalatot csak az 1970-es években alapították meg, amikor a tulajdonos ellátogatott Dubai-ba, és látta, hogy ott mekkora problémát jelent a tiszta ivóvíz beszerzése.

Elhatározta, hogy segít a helyieknek eljutni a mélyebben fekvő vízrétegek felé, amihez kiváló minőségű és erejű szivattyúkat gyárt majd. Dubai befektetőket keresett, és azóta is a világ élvonalába tartozik a területen.

De miért olyan népszerűek a Pedrollo termékek itthon?

A Pedrollo termékek népszerűségé a kiváló minőség és teljesítmény mellett az árban is rejlik. Míg a kínai szivattyúk rendszerint olcsóbbak, sokszor hamar elromlanak, és alkatrészutánpótlás hiányában nem is javíthatók, addig a németek a precizitásukkal nagyon magas árakon értékesítenek.

Valahova középtájt pozícionálta magát a Pedrollo, mely szintén tartós termékeket készít, viszont jóval alacsonyabban tud árazni, mint a németek. Ezáltal hamar népszerűvé váltak a termékei Magyarországon is.

A Pedrollo JSWM 2AX szivattyú például az egyik legtöbbször megtaláltható termék a magyar kertekben. Robosztus kivitele, jó teljesítménye, kiváló vízszállítási képessége és a rá adott több éves garancia mind azt mutatja, hogy ez a gép ténylegesen is megéri az árát. Mivel a magyar vásárlók sokkal inkább árérzékenyek, mint a nyugati vevők, ezért itthon tényleg csak egy jó ár/érték arányú termékkel lehet tarolni. Már pedig a Pedrollonak éppen ez sikerül.

Pedrollo JSWM 2AX szivattyú forrás: szivattyuvilag.hu

Vagy ott a Pedrollo EasyPress 2 szivattyú vezérlő, melynek indítási nyomásértéke 2,2 bár, ha a piros színű műanyag elem van rajta. A kék színű 1,5 bárt tud, a sárga pedig 0,8 bárt. Nagy előnye, hogy figyeli a víz áramlási sebességét a szivattyún keresztül, és ha az 3 liter per perc érték alá esik, akkor beavatkozik az eszköz működésébe. Ezáltal elkerülhető az eszköz hibás folyamatos be/ki kapcsolása, és rövid időn belülin tönkre menetele.

A fenti példák is azt mutatják, hogy ez az olasz cég elkötelezett a folyamatos fejlesztés iránt, és a termékeit megvásárolva mindent megtettünk a megfelelő eszköz kiválasztásáért.