a linképítés alapvető fontosságú

A weboldalak felfuttatásában a prémium linképítés alapvető fontosságú. Ezen a téren hozzáláthatunk magunk, izzadságos munkával, hátha összejön, vagy kérhetjük szakértő segítségét is. A prémium szó hallatán azonban sokan csillagászati összegekre gondolnak. Éppen ezért most azt a témát boncolgatjuk, hogy mennyire kerülhet a prémium linképítés.

Miért koncentráljunk a prémium linképítésre

Egy weboldal keresési listában elfoglalt helye szempontjából kulcsfontosságú, hogy az adott oldalra hány link mutat, illetve az is fontos most már, hogy milyen minőségűek ezek a linkek. A kezdeti időszakban ugyanis sokan igyekeztek azzal becsapni a keresőket, hogy úgynevezett linkgyűjtőkről érkeztették a rengetek linket oldalukra, ami mögött semmilyen minőség sem lakozott.

Mára azonban a kereső algoritmusok olyan szintre fejlődtek, hogy már jó ideje az ilyen katalógusokból érkező linkek nem csak, hogy semmit sem érnek, de már inkább bünteti is őket a keresőmotor, akár hátrasorolással.

Ezek a modern algoritmusok ráadásul ma már bizony a linkeket is magába foglaló tartalmakat is vizsgálják, tehát az sem elég, ha innen-onnan összeollózott tartalmakat próbálunk saját linképítésünkre felhasználni.

A prémium linképítés pontosan erről szól, tehát a linkek megfelelő oldalakon való elhelyezését és a minőségi tartalmak készítését is megkaphatjuk egyben. Ehhez persze megfelelő SEO szakember szükséges, akit meg kell fizetni, de nem mindegy mennyiért.

Prémium linképítés ára

A Google esetében az algoritmus a folyamatos fejlődése miatt szét tudja választani a megfelelő, minőségi tartalmat illetve oldalakat, valamint az értéktelen, tartalom nélküli linkeket felvonultató oldalakat. Éppen emiatt azonban a keresőoptimalizálás is fejlődött és emiatt ennek ára is emelkedett az utóbbi években.

A valamirevaló SEO szakembernek ugyanis nem csak minőségi és megfelelő terjedelmű tartalmakat kell készítenie, hanem arra is komoly figyelmet kell szentelnie, hogy ezeket a tartalmakat hová helyezi el.

Természetesen a prémium linképítés terén is számos árajánlattal találkozhatunk, így érdemes alaposan megfontolni, hogy mely szakembert, mennyiért is bízzuk meg.

Mitől függ a linképítés összege?

A linképítés ára több tényezőtől is függ. Először is a szakemberrel meg kell határozni, hogy mely kulcsszavakra lehet szükség, ha jobb helyezésre vágyunk. Ezekre a kulcsszavakra aztán minőségi tartalmakat kell készíteni. Itt fontos, hogy a szövegek nem legyenek túl rövidek, minimum 2000 karakteresek legyenek, és az adott kulcsszó se szerepeljen benne se túl sokszor, se túl kevésszer.

Ezt követően aztán az elkészült tartalmakat el is kell helyezni valamely weboldalon, amelyek között van, ami kifejezetten minőségi, gyakran látogatott. Magától értetődően ide elhelyezni egy-egy tartalmat már önmagában drágább mulatság lehet.

Végül még egy fontos tényező lehet linképítés árát tekintve, hogy mekkora a konkurencia az adott területen, hiszen minél nagyobb a konkurencia annál több tartalomra és linkre lehet szükség ugyanannak a helyezésnek az elérésért.

A prémium linképítés tehát első ránézésre biztosan nem tűnik majd olcsónak, de hosszútávon mindenképp sokkal jobban megtérül, mintha egy esetleg olcsóbb szolgáltatást vettünk volna igénybe erre a célra.