ingyen kriptovaluta
Műszaki

Van ingyen kriptovaluta?

A kriptovaluták ma már a csapból is folynak, hiszen a sajtó szorosan nyomon követi például a Bitcoin minden rezdülését is. Persze nem csak ez a kriptodeviza létezik, hanem ott van az Ethereum, a Zcash, a Dash és számos más is.

De létezik-e ingyen kriptovaluta? Miért adna bárki is ingyen valamit? Ennek próbálunk utána járni ebben a cikkben.

Így kapható ingyen kriptovaluta

Ingyen kriptovaluta számos módon szerezhető, hiszen ezek az e-pénzek is csak ugyanúgy működnek, mint a hagyományos, fiat pénzek. Számos cég készít promóciókat, ahol nem amerikai dollárt, eurót vagy forintot adnak, hanem kriptovalutát.

Ilyen például a Coinbase is. Ez az egyik legnagyobb kriptotőzsde, és létezik egy Learn and Earn szekciója, ahol tudásbázis olvasható a vadiúj kriptopénzekről. Itt az egyes leckék végén kvízek találhatók, amelyek megválaszolásával az adott kriptovalutából szerezhető 3-10 dollár értékben.

Ezekkel már elég szép összeget lehet megszerezni, de akkor lehet igazán nagyot kaszálni, ha kivárunk. Ezen vadiúj kriptovaluták közül ugyanis néhánynak várhatóan fel fog menni az árfolyama a jövőben, ilyenkor eladva őket sokkal jobban járunk.

Persze az is lehet, hogy a megkapott kriptodeviza eltűnk a piacról, ekkor mi is elveszítjük a megtartott összeget. De mivel egy-egy ingyen kriptovaluta ajánlat a Coinbase-en 3-10 dollár értékű, így maximum ekkora összeget bukhatunk el. Ez sem semmi, így aki inkább a biztosat szereti, el is adhatja a megkapott kriptopénzt.

A Coinbase-en kívül vannak másféle ingyen kriptovaluta szerzési lehetőségek is, például az úgynevezett faucetek folyamatosan kisebb mennyiségű kriptopénzt adnak, reklámnézésért cserébe. Itt is akkor kaszálhatunk nagyot, ha megtartva az aprót, később az árfolyam emelkedésével drágábban tudunk eladni.

Figyelem! Ez a cikk csak információs célokat szolgál, és nem számít befektetési vagy pénzügyi tanácsnak!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük