Műszaki

Távfelügyelet – színes skálát ölelnek fel megrendelőként a lehetőségeink

A távfelügyelet létjogosultsága már régóta nem képezi eldöntendő kérdés tárgyát. Elég csupán néhány percig követni az aktuális hazai híreket ahhoz, hogy levonjuk a következtetést: a közbiztonság általános minősége folyamatosan romlik. Ebben a helyzetben bizony nem vehetjük félvállról a saját- és családunk biztonságát.

A helyben szirénázó riasztó már elegendő volna?

Nos, tény, hogy az első, felelősségtudatos lépés, amit az egyének megtesznek a biztonságtechnika területén, az a helyben szirénázó rendszer beszereltetése. Ám sajnos, a tapasztalatok azt mutatják, még ez sem elegendő, ha kompromisszumoktól mentes védelmet várunk. Egyedül a 0-24 órában működő távfelügyelet adhatja meg a számunkra mindazt a nyugalmat, amit megérdemlünk.

Hogyan kell éléseben elképzelni a távfelügyeletet?

Ha a biztonságtechnikai eszközök, például kamerarendszer kiépítése megoldott az adott háztartásnál, a lakók igényelhetik a 0-24-es távfelügyeleti szolgáltatást is. Ennek lényege a folyamatos, sohasem alvó éber őrködés, amivel optimalizálható a személy- és vagyonvédelem. Amennyiben a rendszer zavart érez, azonnal jelzést küld a szintén 0-24-ben üzemelő központ felé. A zavar oka lehet bármi, a lehetőségek valóban széles spektrumon mozognak: az akkumulátor merülése, áramkimaradás, de akár tényleges betörési kísérlet is. A jelzés lényegének függvényében a szakképzett diszpécser azonnal intézkedik – értesíti az illetékeseket, illetve, az igényelt szolgáltatás keretén belül kivonuló járőrszolgálatot is küld a helyszínre.

Hogyan öltenek formát a távfelügyeleti árak?

Amennyiben a kifogástalan szakmai nívóval és népszerűséggel rendelkező Alarmdirect profi szakembereire bízzuk a telepítést, a távfelügyeleti árak abszolút méltányos módon öltenek formát. Más összegek vonatkoznak a lakásokra és mások a cégekre. Az árakat alapvetően a megfigyelt objektum alapterülete határozza meg (tehát terület négyzetméterben kifejezve), illetve az extra szolgáltatások igénylése (SMS küldés, kivonuló járőr). Persze a távfelügyeletnek is megvannak a maga verziói, többek között igényelhetünk tűzjelző-, egészségügyi- vagy gépjármű felügyeletet is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük