Mindennapok

Mikor és hogyan találták fel a horoszkópot?

Az asztrológia nem számít tudományágnak. Az alapját képező tudomány a csillagászat, amit iskolákban és egyetemeken tanítanak, ahol a tudósok modern műszerekkel figyelik az égi objektumokat. Tehát a csillagászatnak köszönhetjük, hogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a Naprendszerben élünk, amely a végtelen univerzum hatalmasságában található.

Az asztrológiának viszont rendkívül népszerű világszerte. Talán van valami vonzó abban az elképzelésben, hogy egy olyan bolygó, mint a Jupiter vagy a Szaturnusz, bármilyen módon befolyásolja az élet eseményeit. Természetesen az asztrológusok nem az ujjukból szopták ki, hogy miket mondanak, hanem minden állítás történeti tapasztalatokra vezethető vissza.

A múltban a horoszkóp gyakorlatiasabb célokat követett, amelyek gyakran a fontos események legmegfelelőbb pillanatának kiválasztásához kapcsolódtak, például a koronázás dátumának, a csata kezdetének vagy a város alapításának meghatározásához. Gyakran még az orvosi gyakorlatban is a napi horoszkóp használatához folyamodtak.

Manapság nehéz olyan személyt találni, aki még soha nem olvasott horoszkópot, hiszen a rádióban és a televízióban sokszor közlik. Az alábbiakban mégis olyan érdekességek tudhatók meg erről a témáról, melyekről ritkán esik szó.

Mi az a horoszkóp?

A horoszkóp az asztrológia fő eszköze. Napjainkban az asztrológusok az ügyfelek személyes és pszichológiai tulajdonságai alapján jósolják meg a jövőjüket, melyet asztán személyesen vagy az internet segítségével adnak át.

A horoszkóp alapja a bolygók rendezett képe a csillagos égbolton. 12 csillagjegy létezik és az asztrológusok a sors, a jövő előrejelzésére használják. Úgy gondolják, hogy életünket a születésünkkor történő bolygóállás határozza meg.

A horoszkóp emellett, legalább is, ahogyan ma ismerjük, valószínűleg a múlt tudósainak kísérlete, hogy megértsék a csillagok mozgását az égen és az emberiségre gyakorolt ​​hatásukat. Egyáltalán nem meglepő, hogy az ókorban a horoszkópot a jövő megjóslásának tekintették. A magyarázat rendívül egyszerű – korábban egyszerűen nem léteztek teleszkópok és egyéb műszerek, amelyekkel ma az Univerzumot tanulmányoztuk, ezért a természet jeleit figyelték, és így ismerték meg a világot.

Hogy mennyire aktuális ma egy horoszkóp? Az jó kérdés, mindenesetre nem múlik el úgy egyetlen nap sem, hogy ne olvasnának Magyarországon is százezrek erről a témáról.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük