Mindennapok

Folyamatos a lakók panasza

Több mint öt éve különös dolgok történnek Köln egyik patinás negyedében. Köztudott a környékről, hogy igen felkapott hely annak ellenére, hogy szinte már az egekbe szöktek ott az ingatlanárak és a bérleti díjak.

Vihar

Eintracht utca 19. szám alatti házból azonban inkább elköltöztek a lakók. Azt suttogják, hogy valaki sorra megvásárolja a házban a lakásokat, és oda lányokat költöztet. Először csak egy-két lány érkezett, majd egyre többen lettek.

Hirdetéseket adtak fel, úgy csalogatták magukhoz az ügyfeleket. A fő probléma abból adódott, hogy a hölgyek szolgálatait igénybe vevő urak gyakran nem találták meg a házat, és a szomszédos házakba csöngettek be, ezzel zaklatva az ott élőket. Ebből hatalmas kalamajka kerekedett.

Segítségkérés

Az ominózus ház szomszédságában élők nem tudtak mást tenni, a rendőrséghez, illetve egy újsághoz fordultak támogatásért, nem sok sikerrel. A rendőrségi razziák nem hoztak megfelelő eredményt, mert a tettenérés nem sikerült, a hölgyek és vendégeik inkább az ablakon másztak ki.

Az egyik riporternek, aki cikksorozatot írt az eseményekről jó ötlete támadt. Eszébe jutott, hogy a hírhedt Al Caponét sem maffia tevékenysége miatt sikerült elkapni, hanem adócsalásért. Ezért azt találták ki, hogy a hölgyeket is ezzel lehetne meggyanúsítani, hiszen tevékenységük illegális, nincsenek bejelentve, így adót sem fizetnek.

A Lakásügyi Hivatal már szintén vizsgálódik az ügyben, de mint minden jogi eljárás, bonyolultsága, összetettsége miatt ez is hosszadalmasnak ígérkezik. Talán csak évek múlva lesz eredménye, addig a lakók türelmét kérik.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük