bögrés süti
Gasztro

Nagyon könnyű a mikrós süti elkészítése

Ma már szinte minden háztartás alapfelszereltsége a mikrohullámú sütő. Legtöbben ezt az ételek felmelegítésére használják, azonban ennél sokkal többre képes. Az esetek nagy részében sokkal hamarabb készül el benne az étel, mint hagyományos módon. Természetesen bármit, például kocsonyát nem tudunk mikróban készíteni, de sütemények készítésére kiváló.

Mielőtt bármit a mikróba tennék, arra mindenképp ügyeljünk, hogy csak olyan edényt használjunk erre a célra, amin rajta van a jelzés, hogy alkalmas mikrózásra. Lehetőség szerint kerüljük a műanyag fólia használatát.

Sütemények

A mikróban készült sütiknek megvan az az előnye, hogy a gondolat megszületése után, miszerint de jó volna egy kis csokis finomságot enni, perceken belül az asztalra is tehetjük.

A mikrós süti nagyon hamar megvan, és akár egy adag édesség is készíthető. Ilyen mennyiség esetén nem is érdemes bekapcsolni a sütőt, különösen nem a nyári kánikulában.

Újragondolt smarni a mikróból

Ehhez igazán kevés hozzávalóra van szükség, és előkészítéssel, pihentetéssel 15 percen belül fogyasztásra kész. Ha van otthon egy kis búzadara, pudingpor, tej, akkor már neki is állhatunk ennek a finomságnak a megvalósításához. Ez a mikrós bögrés süti a kedvencem!

Egy fedeles jénai edényben érdemes elkészíteni, aminek a szélén és az alján egy nagyon kevés zsírt elkenünk az ujjunkkal.

Egy kb. két és fél decis bögrében mérem ki az adagot. Ebbe teszem az egy evőkanál darált lenmagot (tojás helyett), egy evőkanál vaníliás vagy tejszínes pudingport, pici sót, pár csepp vanília aromát, reszelt citromhéjat, majd annyi búzadarát, hogy a bögre tele legyen. Fél bögrényi növényi tejjel összekeverem, majd 5 percig állni hagyom.

Beleöntöm a jénaiba. amire ráteszem a tetejét, de fogpiszkálóval kitámasztom, hogy a felesleges levegő közben távozni tudjon.

Teljes fokozaton 5 percig mikrózom, majd két villa segítségével a közepétől haladva kifelé széttépegetem. Pár percre visszateszem, de előtte megbolondítom egy kis marék mazsolával is. Ha kész, ismét széttépegetem.

Nekem ehhez az ételhez a baracklekvár illik, ezért azzal tálalom. Még melegen együk meg, mert ha már kihűlt, nem lesz élvezetes.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük