frissen szedett burgonya
Mindennapok

Kertészkedjünk okosan!

Van, aki csak hobbiból, időtöltésként kertészkedik, mert ez egy nagyon jó szabadidős tevékenység. Ne csak passzióból kertészkedjünk, mert ennek a szenvedélynek számos pozitív hatása van.

A kertészkedés előnyei

Vannak, akik a természetszeretetüket élik ki ezen a módon, vagy a környezetüket szeretnék rendezettebbnek látni. Mások próbálnak önellátásra berendezkedni. Részben spórolásból, részben pedig azért, mert fontosnak tartják, hogy a család asztalára egészséges zöldség és gyümölcs kerülhessen.

Egyes kutatások rávilágítottak arra, hogy kertészkedéssel elég sok kalóriát égethetünk el, izmosodunk, közben mérséklődik a vérnyomásunk, kisimulnak az idegpályák, a stresszhormon szintje kimutathatóan csökken, a D vitamin hatására erősödnek a csontjaink.

Összességében ezek a jótékony hatások növelik az élettartamot. Az idős emberekre különösen nyugtatóan hat. Ha valaki hetente összességében csak két órát tölt kertészkedéssel, nemcsak a kertje lesz szebb, de fizikai állapota jelentősen javulni fog. Terápiás eszközként is kiváló hatású.

Kertészkedjünk okosan

Bár sok minden nem szükséges egy kezdő kertésznek, de azért egy-két dolog nem árt. Ha már elvettünk egy-két virágmagot, vagy ültettünk gyümölcsfát, palántáztunk zöldségféléket, akkor azokról gondoskodnunk kell, védeni kell a kártékony rovarok, bogarak, tetvek ellen.

A növényvédő szereket legkönnyebben permetezéssel tudjuk kijuttatni. Ehhez kényelmes segítség lehet az akkumulátoros permetező. Általában vállpánttal rögzíthetjük hátunkra, de kis súlya miatt kezünben is tarthatjuk. Szükség esetén akár két órán át is használhatóak az akkumulátornak köszönhetően.

Nem életkorfüggő

A kertészkedés bármely életkorban elkezdhető. A kisebbek éppúgy élvezik, mint az idősebbek. Az is előfordulhat, hogy épp a kicsi fogja az idősebbet tanítani. Öröm lesz együtt figyelni a növények fejlődését, növekedését.

Összehozza a családot, baráti társaságokat. Megtanulhatjuk és gyakorolhatjuk a fenntartható életmódot, komposztálhatunk, csökkenthetjük a hulladékot.

Növényvédelem

Helyezzünk megfelelő hangsúlyt a növényvédelemre is, megfelelő időben permetezéssel védekezzünk. Erre a célra nagyon jó szer a Mospilan, mert kiváló a hatékonysága, ugyanakkor a méhekre nincs káros hatása.

Csak az élősködőket, a levél- és pajzstetveket, molykártevőket, levélbolhákat, bogarakat pusztítja el. Granulátum formában kapható, ezért könnyebb az adagolása.

Profigazda – Gazdabolt

Cím: Dömsöd, Kossuth Lajos u. 124, 2344

Telefonszám: +36302151787

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük