Mindennapok

Munkaszüneti napok 2022-ben

Nagyon sok érdekességre bukkanhatunk a 2022-es munkaszüneti napok kapcsán, melyeket érdemes közelebbről is megismerni. Ez nem csak azért fontos, mert ezeken a napokon nem kell majd dolgozni, hanem a legtöbb bolt is zárva tart majd. Ha nem készülünk fel az akár több napos kereskedelmi szünetekre, akkor igencsak kellemetlen helyzetben találhatjuk magunkat.

2022-re a munkaadók és a munkavállalók két munkanap áthelyezéssel is számolhatnak. Emiatt lesznek háromnapos hétvégék, illetve négynapos hétvégés is. Ezeken persze egy-egy nap kinyitnak az élelmiszerboltok, ezért nem kell négy napig kenyér és más alapvető élelmiszer nélkül lennünk.

2022: A munkaszüneti napok listája

A munkaszüneti napok 2022 egészében a következőképpen alakulnak:

Január 1. Újév, nem kell dolgozni, hogy kipihenhessük az óév elbúcsúztatását.

Március 15-én kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc. Idén négynapos hétvégével számolhatunk ennek kapcsán, számos különleges programmal, megemlékezéssel, nem csak Budapesten, hanem országszerte. Március 26-án, szombaton fogjuk ledolgozni a március 14-i hétfőt.

Húsvét vasárnap 2022. április 17-én, húsvét hétfő április 18-án lesz ebben az esztendőben. Mindkét nap otthon maradunk, és fontos úgy tervezni előre, hogy az üzletek is zárva lesznek.

Pünkösd június 6-án, hétfőn lesz, erre a háromnapos hétvégén keresztül emlékezhetünk.

Augusztus 20-án ünnepeljük államalapításunk évfordulóját, ezen a napon emlékezünk Szent István király uralkodására is. Ez a dátum 2022-ben is munkaszüneti nap, akárcsak a korábbi években.

Mindenszentekkor 4 napos hétvégénk lesz, október 31. helyett október 15-én dolgozunk. Ez lesz az utolsó négynapos hétvége 2022-ben.

December 24-től 26-ig nyugodtan ünnepelhetjük a karácsonyt, és mivel szombatra esik 24-e, így talán zökkenőmentesebben készülhetünk az ünnepre. A dátumok szerencsés alakulása miatt nem kell ara készülnünk, hogy az egyik munkaszüneti napot korábban le kell dolgozni.

Az év utolsó napja, szilveszter és január elseje is hétvégére esik. Ezzel megfelelően búcsúztathatjuk majd el a 2022-es esztendőt is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük