iskolaszerek sokasága

A nyár végének közeledtével, a családok lázas készülődésbe kezdenek. A legfontosabb kérdés ilyenkor, hogy mit kell még beszerezni az iskolakezdéshez. A gyorsan kopó iskolaszereket és a füzeteket augusztus-szeptember tájékán újra meg kell vásárolni. Ebben a cikkben bemutatjuk, melyek a legfontosabb iskolaszerek és tippeket adunk az iskolatáska megvásárlásához is.

Elengedhetetlen írószerek

A tollak és ceruzák az iskolás évek alatt a leggyakrabban használt eszközök közé tartoznak. A golyóstoll ideális az órai feljegyzésekhez, míg a ceruza főleg a matematikai számításoknál és a rajzok elkészítésénél jön jól. A radír elengedhetetlen a ceruzával írott anyagok javításához, míg a hegyező nélkül a ceruzák hamar használhatatlanná válhat.

A füzetek és jegyzetfüzetek szintén alapvető eszközei a tanulásnak. Minden tantárgyhoz ajánlott külön füzetet beszerezni, ha lehet, más-más mintával vagy csomagolóanyaggal ellátva, így könnyebb mindent átlátni a táskában. A tankönyvek és munkafüzetek mellett érdemes néhány sima jegyzetfüzetet is beszerezni, amelyekbe saját feljegyzéseiket írhatják a gyerekek.

A művészeti eszközöket, mint a színes ceruzákat, a filctollakat vagy a vízfestékeket célszerű évről-évre cserélni. A kreativitás fejlesztése érdekében jó, ha a gyerek otthon is rendelkezik ezekkel, így a szabadidejében is bátran alkothat.

Ezeken túl nem árt, ha van kéznél szövegkiemelő, körző és vonalzó is, melyeket akár a tolltartójában is hordhat a gyerek.

Hogyan válasszunk iskolatáskát?

Minden szülő számára fontos kérdés, hogy milyen iskolatáskát válasszon gyermekének. Az iskolatáska vásárlásakor sok mindenre kell odafigyelnünk. Nem csak arról van szó, hogy a táska legyen szép vagy divatos, a gyermek egészségét és kényelmét is figyelembe kell vennünk.

Az ideális iskolatáska nem lehet túl nagy vagy túl kicsi. Elegendő helynek kell lennie minden könyvnek, füzetnek és egyéb eszköznek. Válasszunk vízálló anyagból készült változatot, hogy a könyvek és a füzetek ne ázzanak el az esőben. Emellett erős anyagból készüljön, a jól varrott táska hosszú ideig kitart.

A gyermek életkora és testalkata is befolyásolja a döntést. Egy kisiskolás számára például kisebb méretű, könnyű táska az ideális, ami nem terheli túl a hátát. Ezzel szemben egy középiskolásnak vagy gimnazistának nagyobb, több rekeszes táska kell, ami képes elbírni a nehezebb könyveket és füzeteket, ugyanakkor mégis ergonomikus és kényelmes. Ez utóbbiak szintén fontos szempontok, hiszen az iskolatáska hordása nem okozhat fájdalmat vagy kellemetlenséget. A pántok nem vághatnak a vállba, a párnázott hátrésznek pedig védenie kell a gyermek hátát.

A funkcionalitáson túl természetesen a divatosság is számít. A gyermek érdeklődéséhez igazodó színek és minták olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni. Azonban a design és a stílus nem mehet a funkcionalitás rovására.

Végül, de nem utolsósorban, az ár is meghatározó szempont. Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének, de az ár is fontos. Néha érdemes többet költeni egy minőségi táskára, ami hosszú távon megtérül.