Manapság egyre többen szeretnének a nagyvárosok közelében, csendesebb környéken családi házat vásárolni. A gyönyörű, rendezett kert azonban nem csupa örömforrás, hanem számos feladattal is jár. Kertészeti munkák során elengedhetetlenek a megfelelő eszközök, melyek nélkül sokszor el sem lehet kezdeni a munkát. Gondoljunk csak a fűnyírásra, sövényformázásra, vagy az elszáradt ágak eltávolítására. Mindezen munkálatokhoz kerti kisgépekre van szükségünk. De vajon megéri saját gépeket vásárolni, vagy praktikusabb kölcsönözni őket?

Bérlés vs vásárlás

Mielőtt beleugranánk a vásárlásba, érdemes feltennünk magunkban egy fontos kérdést. Hányszor használjuk egy évben a szükséges eszközöket? Ha belegondolunk, a legtöbb kisgépet csak szezonálisan, vagy még ritkábban vesszük kézbe. Ezek a gépek, ha nincsenek használatban, csak a garázsban vagy a tárolóban foglalják a helyet. Manapság a gépkölcsönző Budapest és Pest megyében is egy gyorsan elérhető szolgáltatás, így ha a környéken élünk, nem kell messzire mennünk a megoldásért.

Nem beszélve arról, hogy az idő előrehaladtával karbantartásra, esetleg javításra szorulhatnak. Mindezen kiadásokat és kellemetlenségeket elkerülhetjük, ha az eszközöket arra a rövid időre kölcsönözzük, amíg valóban igényt tartunk rájuk.

Egyéb előnyök a kölcsönzés mellett

A kölcsönzésnek valóban számos előnye van. Az egyik legfontosabb, hogy mindig a legújabb modelleket használhatjuk. A kerti gépek technológiája folyamatosan fejlődik, így amit pár évvel ezelőtt vásároltunk, ma már elavultnak számíthat. Emellett, ha kölcsönzünk egy gépet, nem kell foglalkoznunk a szereléssel és rendszeres tisztítással sem. Továbbá a kölcsönző cégek gyakran kínálnak tanácsadást is, így biztosak lehetünk benne, hogy a legmegfelelőbb gépet választjuk a feladat elvégzéséhez.

Végül, a kölcsönzés lehetőséget ad arra is, hogy mielőtt nagyobb összeget költenénk egy gépre, kipróbáljuk azt. Nem egyszer fordult már elő, hogy valaki megvásárolt egy drágább kerti gépet, de aztán rájött, hogy az nem igazán passzol az elvárásaihoz.

Összefoglalva, a kerti gépek kölcsönzése gazdaságosabb, rugalmasabb és környezetbarátabb megoldás. Tehát mielőtt következő alkalommal kerti kisgépet vásárolnánk, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg szükségünk van-e rá, vagy elég lenne csak kölcsönözni.