fehéredények a nagykonyhai mosogatógép használata után
Mindennapok

Két dolog, ami csak a nagykonyhákban található meg

A nagykonyhák sokkal nagyobb mennyiségben készítik az ételt, mint az otthonainkban tesszük, ami nem is csoda, hiszen minden nap emberek százainak, ezreinek ellátásáráról gondoskodnak. Nem menne azonban a munka olyan speciális gépek és berendezések nélkül, mely a hétköznapi emberek számára akár teljesen ismeretlenek lehetnek, ezeken a helyeken viszont komoly létjogosultságuk van.

Ezek között az egyik a nagykonyhai mosogatógép, ami sokkal többet tud, mint az otthoni, apró mosogatógépek, de akár a rozsdamentes asztalokat is megemlíthetjük, mivel ezekkel sem találkozni az otthonokban.

Miért van szükség rozsdamentes asztalra?

A nagykonyhai rozsdamentes asztal elengedhetetlen, ha az ételek előkészítéséről van szó. Nélküle nem működne a zöldségek megpucolása, a húsárú feldarabolása, de a cukrászok is ilyen asztalokon dolgoznak. A megjelenését tekintve egy-egy ilyen asztal a lehető legváltozatosabb formában bukkanhat fel, egy azonban közös bennük, a rozsdamentes anyag.

Ez a fémtípus különösen jó arra, hogy ne kezdje meg a korrózió, ráadásul takarítani is sokkal könnyebb. Mivel kemény a felülete, így csak minimális karcok alakulhatnak ki rajta, ebben pedig nem ülhetnek meg az ételmaradványok vagy kórokozók. Nem hiába kötelező ma már törvényileg is az ilyen rozsdamentes asztalok felhasználása az ipari konyhákban.

Miben más egy nagykonyhai mosogatógép?

Az ipari konyhákban folyamatos feladatot jelent a mosogatás, hiszen hatalmas méretű koszos edény és más eszköz keletkezik a nap folyamán. Azokat a dolgok, melyek a vendégekhez kerülnek, fehéredénynek nevezi a szakma, míg a sütésre-főzésre használt, a vendégek elé kerülő dolgok a feketeedények.

Annak koordinálása, hogy ezekből folyamatosan rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiség, hatalmas munka. Egész nap kézi mosogató munkatársak és különféle nagykonyhai mosogatógép modellek tesznek arról, hogy ne csak legyen miben elkészíteni az ételt, de az tiszta eszközökön kerüljön a fogyasztóvendég elé.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük