Az uzsonnás táska és a benti cipő mellett a gyermekünk ovis csomagjából nem hiányozhat a kulacs sem, amelyből nap mint nap az italát fogja kortyolgatni. Az utóbbi kiválasztása azonban nem a legegyszerűbb feladat, mivel manapság millióféle gyerek kulacs létezik. Ezért is gyűjtöttünk össze ebben a cikkünkben jó kulacs néhány ismérvét.

Milyen a jó kulacs?

Egy gyerek kulacs kiválasztása során az egyik legfontosabb tényező, hogy veszélytelen legyen a lurkónk egészségére. Vagyis semmiképpen se tartalmazzon BPA-t,  ami az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag, és amelyről több kutatás is bebizonyította, hogy káros hatással lehet az ember hormonháztartására.

Ezenkívül érdemes még odafigyelni arra is, hogy az általunk kiszemelt kulacsból ne csepegjen ki semmi, a gyermekek is könnyen tudjanak belőle inni, és a rajta látható minta is hosszú évekig tartós maradjon. A könnyű tisztíthatóságot pedig még nem is említettük, amely szintén nagyon fontos. Azokban a kulacsokban ugyanis, amelyeket nem tisztítanak meg rendszeresen, rengeteg kórokozó halmozódhat fel.

A forró italokhoz szükség lesz egy termoszra is

Abban az esetben pedig, ha teát, kakaót vagy egyéb forró italt szeretnénk velük elküldeni az oviba, akkor szükség lesz egy jó termoszra is, amelynek egyik legfontosabb ismérve az, hogy a kupakja mindenféle időjárás körülmény között képes szivárgás mentesen zárni.

Emellett a minőségi termosz jellemzői közé tartozik még a megfelelő hőtartás is, amely tekintetében a dupla falú verziók sokkal jobban teljesítenek. Ezek ugyanis hatékonyabban képesek szigetelni, mint a hagyományos társaik. Ami pedig a típust illeti, nincsen olyan, hogy jó vagy rossz. Itt a döntés leginkább a preferenciáinkon múlik. Mi személy szerint inkább a nyomógombos termosz mellett tesszük le a voksunkat, mivel tökéletesen cseppmentes zárást biztosít. De azt viszont fontos megemlíteni, hogy ha bármilyen anyag bekerül a záródó felületei közé, akkor az utána rendkívül nehéz kirobbantani.