fű
Mindennapok

Igazán élvezetes a kertészkedés, ha van hozzá megfelelő gépünk

A kertészkedés igazán élvezetes hobbi, mely az évek során többé is válhat. Ha rászánjuk a megfelelő időt és energiát, akkor gondoskodhatunk a család zöldség- és gyümölcsellátásáról, vagy egy pihentető közeget építhetünk fel.

De profikká csak akkor válhatunk, ha a megfelelő gépeket is beszerezzük, nélkülük ugyanis rendkívül fárasztó és nehéz a legtöbb munkafolyamat. Ebben a cikkben olyan gépeket szedtünk össze, melyek minden ház körül elkelnek.

A legjobb kerti gépek és szerszámok

A fűnyíró alapeszköz, mely szinte egész évben használatban van. Kis gyakorlással ráadásul azt is megtanulhatjuk, hogyan nyírhatunk csíkozott vagy négyzetrácsos gyepet, mely egy extra esztétikai értéket is hozzáad a dologhoz. Az elektromos fűnyírók olcsóbbak, de az áramkábelre mindig vigyázni kell. A benzines fűnyírókat viszont szinte akárhol be lehet vetni, csupán pár liter üzemanyagot kell magunkkal vinnünk.

Az ágaprító szintén hasznos gép, ha komposztálásban gondolkozunk, akkor pedig egyenesen nélkülözhetetlen. Ha csak nem akarjuk napokon keresztük kézzel felaprítani az ágakat és gallyakat, akkor be kell szereznünk ezt az eszközt, és egy bő óra alatt a komplett kertet lerendezhetjük vele.

A motorfűrész többféle kivitelben is elérhető, nem feltétlenül a majd félméteres vágólappal felszerelt változatot és a több kilós motorral szerelt fűrészt kell megvennünk. Ezek főleg erdészeti felhasználásra készülnek, otthonra elég egy alig pár kilós kivitel, hiszen úgyis csak ágakat fogunk vágni vele, esetleg néha egy-két deszkát.

A fűszakasza hasonló feladatot lát el, mint a fűnyíró, csak olyan helyeken is bevethető, ahol nem férünk hozzá a sarkokhoz, kerítéshez vagy más területekhez. Szintén megvásárolható elektromos vagy benzines kivitelben, így mindenki kiválaszthatja a neki tetsző modellt.

A permetezőgép szintén alapkellék, ha kertünk van, hiszen hacsak nem szedjük le kézzel a kártevőket, valahogy védekeznünk kell. A legegyszerűbb pumpás modell is elég lehet arra, hogy nagyban megkönnyítse az életünket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük