okostelefon
Műszaki

Fontos a jó minőségű üvegfólia

Fontos, hogy egy különlegesen jó minőségű üvegfólia védje telefonunk kijelzőjét, mert csak így biztosítható, hogy az védett legyen a váratlan leesésekből adódó roncsolódástól, a karcolódásoktól, ami akkor érheti, ha csak úgy bedobjuk a táskánkba, vagy belecsúsztatjuk a zsebünkbe, amiben már a lakás vagy kocsikulcsunk is ott lapul.

Fóliaválaszték

Ha üvegfóliáról van szó, több féle minőségűből válogathatunk. Leggyakoribbak az univerzális üvegfóliák, melyek különféle típusú okostelefonokra is jók, mert fedik le a teljes kijelző felületét, nem érnek ki annak széléig.

Előnyük, hogy viszonylag olcsóbbak, azonban a sarkoknál nem tudnak megfelelő védelmet biztosítani. Ha lehetőségünk van rá, akkor inkább telefonunk típusának megfelelő, például iPhone 11 üvegfólia kerüljön az előlapra. Így az tökéletesen fog idomulni készülékünkre.

A kivágások, a kameranyílás, hangszóró helye pont ott van, ahol a készüléken, és a fólia az egész kijelzőt védeni fogja.

A szemünknek sem olyan megterhelő egy karcmentes felületet nézni netezés közben. Mivel egyre többet használjuk telefonunkat – hiszen nemcsak telefonálunk vele – ezért fontos, hogy milyen felületet nézünk akár napi több órán át.

A másik nem elhanyagolható szempont az az, hogy ha esetleg eladjuk készülékünket, akkor többet kapunk érte a piacon, ha a kijelző ép, többszörösét annak, mint amibe az üvegfólia került.

A kijelző épsége

Vannak, akik már a saját bőrükön megtapasztalták, hogy adott esetben milyen sérülékeny lehet egy telefon. Természetes, hogy nem tudunk folyamatosan ügyelni okostelefonunkra, egy idő után csökkenni fog a figyelem.

Ez pedig azzal járhat, hogy leesik, odaütődik, kiverik a kezünkből, megkarcolódik. Amennyiben viszont egy üvegfólia van rajta, akkor jó eséllyel megússzuk a rongálódást, és épen marad a kijelző.

A kijelzőcsere mindig sokkal rosszabb opció, mint az üvegfólia. Nemcsak utánajárásban, hanem pénzben is sokkal többe kerül.

A Redmi Note 10 Pro üvegfólia védelmet biztosít a váratlan sérülésekkel, karcokkal szemben. Nem fontos szakemberhez fordulni, akár mi magunk is felhelyezhetjük, ha követjük a használati utasítást, és van egy kis kézügyességünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük