Ha nem a hagyományos közösségi oldalakon szeretnénk megjelentetni vállalkozásunkat, hanem egy saját profi weboldalt szeretnénk neki, szükségünk lesz egy webhoszting szolgáltatóra.  Laikusként elég nehéz dolgunk lehet megtalálni a megfelelőt, ugyanis rengeteg lehetőségünk van, ám nem mindegyik ugyanolyan jó.

Bluehost csomagjairól

A Bluehost egy amerikai nagyvállalat, mára már több, mint kétmillió weboldalt hosztolnak, így hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. A magyar embereket is szeretettel várják, mégpedig nem is akármilyen ajánlatokkal. Számos lehetséges csomag közül választhatunk, így mindenki megtalálja a blogjának/vállalkozásának a legmegfelelőbb konstrukciót.
Az alapcsomag már havi néhány dollárért elérhető és tökéletes választás, ha egy-két oldal szeretnénk üzemeltetni. Ennél eggyel komolyabb szintre készült a VPS, melyre már saját kiszolgáló környezetet és operációs rendszert telepíthetünk. Ha a pedig a legprofibb csomagot választjuk, akkor már egy dedikált szerver kerül a tulajdonukba.

A csomagok kiegészítése

A magyar szolgáltatók többsége a spórolás érdekében számos apró részletet megvon a felhasználóktól, ami alapvetően nem okoz problémát, de kisebb-nagyobb fejfájást igen. A Bluehost nem von el semmit a felhasználóktól, sőt az előfizetett csomagokon felül bónusz szolgáltatásokat is nyújt. Ezek a költségmentes bónuszok lehetnek IP cím, CDN, SSL tanúsítvány, automatizált backup és még több apróság.

Garancia

A hasonló szolgáltatókra egyáltalán nem jellemző, hogy valamilyen módon biztosítanák/garantálnák, hogy elégedettek leszünk a megvásárolt szolgáltatással. Az amerikai cég egy megadott időszakon belül pénzvisszafizetési garanciát vállal. Azaz, ha nem vagyunk maradéktalanul elégedettek a kapott szolgáltatással, mindenféle kellemetlen magyarázkodás és kérdezősködés nélkül visszaigényelhetjük a pénzünket.

Összegezve tehát a Bluehost egy nagy tapasztalattal rendelkező amerikai cég, akik szinte minden tekintetben lemosták a színről a hazai konkurenciát. Bárki számára érdemes lehet tenni egy próbát a Bluehosttal, hiszen legrosszabb esetben visszaigényeljük a pénzünket, ám erre nem igen volt még precedens. A kedvező árak, a remeg csomagok és a csomagokon kívüli juttatások igen vonzóvá teszik a céget és igen megkönnyítik a döntést, hogy kinél is hosztoljuk weboldalunkat.