babakarám
Mindennapok

Mire szolgál a babakarám?

A növekedés természetes fázisa, mikor a kíváncsi babák fel szeretnék fedezni a körülöttük lévő tárgyakat és teret. Manapság hatalmas a választék a babák biztonságát szolgáló eszközökből és kellékekből, hogy meg tudjuk óvni a kisgyermekünk a veszélyes helyzetektől.

A babakerítés mászáshoz, felálláshoz és sétálgatáshoz is elég teret biztosít a kicsiknek. A picik így anélkül fedezhetik fel a dolgokat, hogy egy bútordarab rájuk borulna, amikor kikerülnek a látókörünkből. Nem kell azon sem aggódnunk, hogy valamilyen veszélynek teszik ki magukat a lépcsőn, teraszon, konyhában, fűtőtestek vagy esetleg az elektromos berendezések környékén.

Miért előnyös a babakarám?

A járókával szemben a babakarám nagy előnyt nyújt, hiszen a kerítést nem növik ki olyan gyorsan a babák és a nagyobb térben szabadon tudnak játszani. Bármilyen koruknak megfelelő játékot vagy plüssfigurát tehetünk a karámba, hogy jól le tudják kötni magukat. Olyan élénk színekben is kapható ez a termék, amelyek a babáknak kifejezetten tetszenek. Már olyan karámokat is találunk, amelyek alapból fel vannak szerelve valamilyen, a kicsik fejlődését elősegítő játékkal.

A kerítés készülhet műanyagból, fémből, fából és ezen anyagok vegyes felhasználásával is. Találunk nagyot, illetve kisebb méretben a szobánk és lakásunk tereinek megfelelően.

A babakarámot használhatjuk a kertben és egyéb kültereken is. Könnyen átalakíthatjuk olyan formájúra, amilyenre csak szeretnénk.

Mielőtt vásárolnánk egyet, mérjük le azt a teret, ahol használni szeretnénk és nézzük meg, hogy az adott típust milyen formákba lehet rendezni (pl. körbe, bizonyos szögekbe vagy téglalapba). Általában 6-14 elemből készül, tehát nagyon jelentős méret szerinti eltérések vannak az egyes modellek között. Az ajtók biztonsági zárral vannak ellátva és sok olyat találunk, amelyen befelé és kifelé is nyithatók. 

Mikor nem használjuk, a babakarám kis helyen is elfér, mert könnyen összecsukható, tárolható és szállítható. Találunk csavaroktól mentes változatokat és attól sem kell tartanunk, hogy felkarcolja a padlót, mert védőburkolattal van ellátva. Emellett csúszásgátló tapadókorongokkal van megerősítve a stabil tartásért. 

Érdemes vásárlás előtt minden modell paramétereit megnézni, hogy a saját igényeinkhez legjobban igazodó babakerítést vegyük meg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük