takarítás

Nem mindenki ért egyet azzal, hogy nyáron nagyon fontos, hogy gyakrabban takarítsa otthonát.

Nyáron a magas hőmérséklet és a magasabb páratartalom mikrobák és más mérgező organizmusok felhalmozódásához vezet. Azokhoz az emberekhez tartozol, akik nem szeretik a takarítást, főleg az alaposabbakat?

Nincs ok arra, hogy ne szeresse a takarítást. Mai cikkünkben arra fogunk figyelni, hogy mit kell alaposabban takarítani nyáron, és olyan tippeket adunk, amelyek nagyban megkönnyítik a folyamatot.

Végre rájöhetsz, hogy a takarítás valóban szórakoztatóbb, mint azt az emberek gondolják.

Mely helyeket érdemes alaposan kitakarítani nyáron?

A fürdő és a zuhany

A penészképződés általában gyorsabban megy végbe nedves és meleg környezetben. Nincs is jobb hely a penész szaporodásának mint a fürdőszoba csempéje és a fürdőkád.

Hogyan távolítsuk el a penészgombát?

Használhat fehérítőt a penészgomba kezelésére, vagy fehér ecetet, illóolajokat amelyek jobb és környezetbarátabb megoldást jelentenek.

A fehérítő és az illóolajok elpusztítják a penészgombát a felületen, és fényesebbé teheti a fürdőszobát, de nem kezeli olyan hatékonyan a problémát, mint a fehér ecet.

Töltsön meg egy szórófejes flakont fehér ecettel, permetezze be a területet, hagyja egy kicsit, majd törölje le nedves mikroszálas kendővel, és a probléma megoldódik.

Ha a felgyülemlett penész alaposabb tisztítást igényel, használjon vízből, szódabikarbónából és szivacsból álló pasztát.

Szellőztesse ki a helyiségeket

Nyáron a magas hőmérséklet, a működő klímák miatt gyakran elfelejtjük szellőztetni a helyiségeket, ami közvetlenül befolyásolja a bennük lévő levegőt.

A pangó levegő egyes helyeken, például a szekrényekben segít megőrizni a szagokat. Nyáron a magas páratartalom miatt problémákat okozhat még az olyan hely is, ahol cipőt, sportfelszerelést és ruhaneműt tart.

Ez a baktériumok szaporodásához vezethet, és velük együtt a kellemetlen szagokhoz. De ebben az esetben is van megoldásunk az Ön számára. A kellemetlen szagok megszabadulásának egyik módja a jó szellőzés mellett a spray.

Ebben a problémában az Ön hűséges segítője a szódabikarbóna – képes felszívni a felesleges nedvességet és semlegesíteni a szagokat.

Egy nyitott doboz illóolajokkal és szódabikarbónával való elhelyezése extra friss illatot adhat a problémás területeknek.

A sportcipő kellemetlen szagától megszabadulhat, ha szódabikarbóna és illóolajok keverékét önti rá.

Sportolás után azonnal mossa ki ruháit és cipőjét, hogy elkerülje a baktériumok és szagok kialakulását.

Mossa tisztára az ablakokat

Nyáron a napnak be kell jutnia otthonába, de sugarainak tiszta ablakokra van szüksége. Mindig készíthet házi készítésű ablaktisztítót, ha egyenlő mennyiségű fehér ecetet és vizet kever össze.

Néhány csepp illóolaj a zsírtalanításhoz és további illatanyag is hozzáadható. Ha az ablakok túl magasak, mindig használhat kézi ablaktörlőt és hosszabbító nyeleket.

Vigyen fel elegendő oldatot, mossa le az ablakot, és egy mikroszálas kendővel törölje át.

Tartsa karban a légkondicionáló szűrőit

Tisztításuk segít felfogni a szennyeződéseket és az allergéneket, elősegíti a légkondicionáló hatékonyabb működését és csökkenti a penészképződést.

Amikor a szűrőket elhanyagolják, gyakran kiderül, hogy ezek okozzák a kellemetlen szagokat a helyiségben.

Tisztítsa meg a szemeteseket

A szemét és a nedves vagy meleg időjárás nem jó kombináció. A szemét tartalmazhat szerves, szervetlen vagy mindkét típusú hulladékot és az étel szaga odacsábíthatja a táplálékot kereső hangyákat is.

A probléma megoldásához próbálja meg rendszeresen kimosni a kukákat vízzel és mosószerrel. A lehető leggyakrabban fertőtlenítse is.

Ezzel megkímélheti magát és családját a szükségtelen egészségügyi következményektől. Mielőtt új hulladék zacskót helyezne el, szórjon rá egy kevés szódabikarbónát, hogy felszívja a kellemetlen szagokat.

További tippek a nyári takarításhoz:

  • Használjon néhány szelet citromot, hogy mindent rozsdamentes acélt megtisztítson.
  • Mikroszálas törlőkendővel együtt használva csillogóvá teheti fürdőszobáját és konyháját.
  • Nyáron mindenképpen ügyeljen otthona külsejére. Szánjon időt az udvar takarítására.
  • Törölje le és fertőtlenítse a rácsokat, a verandát, és győződjön meg arról, hogy minden bútor rendben van. Meg fog lepődni, mennyi szennyeződés halmozódik fel rajtuk télen.
  • Ha van medencéje, hívjon szakembereket, hogy vizsgálják meg annak kémiai és mérgező szintjét, mielőtt újra használná.
  • Látogassa meg a mosókonyhát, és szabaduljon meg a szagoktól és a piszkos tárgyaktól. Ha vannak olyanok, amelyeket el kell dobni, azonnal tegye meg.
  • Ügyeljen a padlóra is. Ha kissé foltosnak és elsötétültnek tűnik, lehet, hogy csak alapos tisztításra van szüksége.
  • Végül szánjon egy pillanatot, és nézze meg a „rejtett” sarkokat, amelyeket korábban talán nem is vett szemügyre.