európai szigetek
Mindennapok

A legszebb európai szigetek

Szerencsénkre sok európai sziget közül tudunk választani. De melyek ezek közül a legszebbek? Ajánlunk most hat szigetet!

Santorini

Nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene, miért is az egyik legszebb sziget.

Az Égei-tengeren sok csodás görög sziget található, de a sziklafalra épült kék-fehér házairól híres Santorini méltán kerül az első helyre. Nem véletlen, hogy sok híresség is ezt választja nyaralóhelynek.

Azori-szigetek

Az Atlanti-óceánon, Európa és Észak-Amerika között fekvő szigetcsoport méltatlanul keveset szerepel.  „Európa Hawaii”-a néven is szokták illetni, mivel a vulkáni tevékenység révén hasonló természeti adottságokkal rendelkezik, mint Hawaii.

A kilenc szigetből álló Azori-szigetek az aktív kirándulók számára a legtökéletesebb, hiszen rengeteg szép látnivaló van szinte mindegyik szigeten.

Izland

Szintén egy vulkáni sziget, amely természeti látványosságokban bővelkedik. A legtöbbeknek talán az Északi fény jelensége ugrik be elsőként, a téli időszakban ez vonzza a turistákat.

Izlandon találjuk az egyik legtöbb vízesést, szebbnél szebbeket láthatunk, ha bejárjuk az egész szigetet. Mert aki sokmindent látni akar Izlandból, annak bizony érdemes autóba ülni és körbemenni.

Madeira

Az örök tavasz szigeteként is nevezett, Portugáliához tartozó sziget szintén népszerű lett az elmúlt időszakban, köszönhetően, hogy közvetlen járat is van Budapest és Funchal között.

A babérerdőkről, levadákról és a jó időről híres Madeira az év szinte minden időszakában remek célpont. Nem a tengerpartozás az elsődleges a szigeten, hanem a természet, amely viszont rengeteg látnivalót nyújt.

És miről híres még a sziget? Futballrajongóknak kötelező tudni, hogy itt született Cristiano Ronaldo, akiről múzeum és egy köztéri szobor is van.

Tenerife

A Kanári-szigetek legismertebb tagja igazi téli úti cél az utazók között. Ide már hosszú évek óta közlekedik heti több járat, amit sokan ki is használnak egy téli nyaralásra.

Tenerifén találunk több, pihenésre alkalmas homokos strandot is. A sziget déli része a központ, itt télen is legtöbbször 20 fok feletti, szélmentes idő van. A legszebb strand viszont az északi részen van, a Teresitas. Ez aranysárga homokos part, csodás környezetben.

Mindenképp érdemes felmenni a 3718 méteres Teide csúcsára. Aki nem akar kemény túrát, annak a libegő nyújt kényelmes megoldást.

Szicília

A dél-olasz sziget talán a legautentikusabb hely Olaszországban. Elég Palermóra gondolni, amely a kaotikusságával együtt is kötelező hely.

A szigetet itt is érdemes bejárni. Itt van Európa leghíresebb vulkánja, a Catania melletti Etna, de az egyik legszebbnek mondott település, Taormina is. Emellett megemlítendő még a San Vito lo Capo tengerpart, amely egy igazi karibi feelinges partszakasz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük