Menü Keresés

XV. Tolcsvai Borfesztivál

Augusztus második hétvégéjén, immár 15. alkalommal várja az érdeklődőket a Tolcsvai Borfesztivál. Az évforduló kapcsán egy kis visszatekintő kiállítással készülnek a szervezők, és előkerülnek a korábbi fesztiválok régi poharai, és az egykori programfüzetek.

A fellépők névsora idén is színvonalas: Rúzsa Magdi, Hooligans, Lord, Keresztes Ildikó, Szabó Leslie és Torres Dani, Dj. Arató. A Magyar Honvédség 170. évfordulója alkalmából augusztus 11-én, a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a Különleges Díszelgő Csoport különleges bemutatóját láthatják az érdeklődők, de lesz itt toborzó pont és hatástalanított fegyverzeti bemutató is. Szombaton és vasárnap a gyerekeknek külön programokkal kedveskednek, többek közt az Apacuka zenekarral.

Augusztus 10 - 12. között érdemes eljönni a Tolcsvai Borfesztiválra, hiszen a hosszú hétvégén igazi gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat. Bográcsban, üstben, nyárson és roston készült vadak, malacok, és csirkék, kemencékben sült lepények, langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek kényeztetik majd a vendégeket. Természetesen a tócsnik, a lapótyák, a krumpli- és ördöglángosok sem maradnak el.

20 pincészet kóstoltatja majd kiváló borait. A helyszínek között gumikerekű kisvonat segít a megfáradt vendégeknek. Idén is itt lesz a Hollóházi Porcelángyár kitelepült festő műhelye, a Borászati Kultúra Házában, vasárnap pedig motoros felvonulás várja a nézőket.