Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Schieszl Vendéglő és Borház

2 értékelés

A budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház falai között egyszerre él a százéves múlt és a szorgos jelen, a kézműves hagyomány és a XXI. századi technológia, a családias figyelem és a legnagyobb rendezvények profi kiszolgálása, a sváb és a magyar történelem.

A budakalászi Budai útról ma is csak annyi látszik a Schieszl Vendéglőből, mint száz évvel ezelőtt: egy pici, vadszőlővel befutott kertajtó. A homlokzat sem hivalkodó, és nem reklámtábla csalogatja ide a vendégeket, hanem a szájhagyomány. Márpedig aki így érkezik, az nem lutrira, hanem meggyőződésből tér be, azt azonban még ő sem tudja, milyen meglepetések várnak rá. Mert a barátságos kerthelyiség és étterem mögött olyan – sváb precizitással működő – gazdaság biztosítja a hátországot a jobbnál jobb, házi alapanyagokból készült falatokhoz, amit nemcsak az egyes fogásokban érzékelhet a látogató, hanem körbe is járhat. A gyerekek megnézhetik a tyúkokat és a nyulakat, ehetnek a gyümölcsfák terméséből, a háziasszonyok megcsodálhatják a veteményest és a fűszerkertet, de vannak itt férfias látnivalók is: borospince, sonkaérlelő, füstölő.

Aki nem tud semmit a család és a budakalászi svábok történetéről, az csupán egy virágzó éttermet lát, pedig a vendéglő falai ma is őrzik a nehezebb sorsú elődök emlékét: fekete-fehér képek láthatók az egykori katolikus egyletről, illetve a vendéglőt 1896-ban megalapító Schieszl Jánosról és fiáról, Konrádról.

Nyitva tartás: H-Szo 12-22.30-ig, V 12-21.30

 

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

2011  Budakalász,  Budai út 83.
+36 26 340-465 +36 26 340-465
www.schieszl.hu, schieszl@invitel.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5