Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Poroszlói Rétesház

23 értékelés

Krusperné Bádonyi Tímea férjével együtt nyitotta meg a Rétesházat, amely egy erdélyi faházra hasonlít leginkább. A forgalmas út mellett a kis "mesebódéban" házi rétes kapható. A töltelék mindig abból készül, ami éppen Krusperék kertjében terem, vagy amit más kistermelőktől meg tudnak vásárolni. Minden tölteléket Tímea készít,  kimagoz, ha kell, két mázsa meggyet vagy két mázsa szilvát.

Húszféle rétesükből egyszerre nyolc-kilenc van "műsoron", köztük olyan különlegességek, mint a zserbórétes (diós, sárgabaracklekváros, megszórva egy
kis csokoládéval) vagy a máglyarakás (almás, diós, sárgabaracklekváros) rétes. A túrós, meggyes, almás, mákos, káposztás mellett van epres-túrós, körtés-túrós, almás-túrós, szilvás-mákos, barackos-mákos, meggyes-mákos, de ha málna vagy szeder terem, az is belekerül a töltelékbe. Adalékanyag nincs benne.

A tészta legfontosabb eleme, hogy házi sült sertészsírral készül, s bár korábban csináltak nyújtott, húzott és hajtogatott tésztát is, ma már csak nyújtottat készítenek. Mindemellett továbbra is nagy sláger a betyárbatyu (füstölt tarjával, lila hagymával töltött lángos sajttal, tejföllel).

Lekvárokat főznek, szabad tűzön, üstben: két különlegességük a Szeretet és az Egészség névre keresztelt lekvár. Az előbbi karácsonyi csemege, és téli gyümölcsökből - friss áfonyából, fügéből, gránátalmából, kiviből, mandarinból,
datolyából - és egy speciális fűszerkeverékkel készül, amiből nem hiányozhat a fahéj, a kardamom és az ánizs, az utóbbi pedig piros bogyós gyümölcsökből - fekete áfonya, fekete és piros ribizli, szamóca, málna, szeder - áll öszsze, és bizonyítottan gyógyító hatású.

Szezonális szörpöket is készítenek azoknak, akik leülnek a faházikó melletti "csűrben", esetleg a fűben eszegetni, beszélgetni. Készítenek fenyő- és birsalmaszörpöt is, de van citromfű-, borsmenta-,eper-, fehérakác- és bodzaszörpjük is.

Nyitva tartás: március 1-jétől P-V-ig, június 1-jétől Sze-V-ig december 6-ig reggeltől estig.

Termékek: különböző ízesítésű rétes-, lekvár-, szörp

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

3388  Poroszló,  Kossuth út 59.
+36 (70) 555-1742 +36 (70) 555-1742
www.kemences-udvarhaz.eoldal.hu, krusper@freemail.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5