Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Pataki Cukrászda

0 értékelés

A fővárosból kimozdulva Érdre érdemes betérni egy jó fagyira a 38 eves múltra visszatekintő Pataki cukrászdába. A Balatoni úti, dekoratív cukrászdát 1973-ban alapította Pataki Janos (a Magyar Cukrászok Országos Ipartestületének mai elnöke). A cukrászmester: Juhos József.

„Friss tejet, állati tejszint, friss tojást, a vaníliafagylalthoz igazi madagaszkári vanília rudat, a csokoládéhoz Valrhona csokoládét, a gyümölcsfagylaltokhoz legalább 40 százalékban friss gyümölcsöt használunk fel” – meséli Pataki Ádám és Pataki János, az alapító két fia, akik többek között az alapanyagok beszerzését és a marketinget intézik a családi vállalkozásban.

A Pataki Cukrászda két zászlóshajója a 80 százalékos csokoládéból készült csokoládé-, illetve a friss mentával és lime-mal kevert Mojito fagylalt, a legújabb kreációk közül pedig a céklás vérnarancs, a gyömbéres erdei méz vagy a ricottas banán emelkedik ki. Választék: Egyszerre 24-fele fagylaltot árulnak, és figyelnek a szezonalitásra: egymás után jelenik meg az eper, a málna, a meggy, a sárgabarack, a sárga- és görögdinnye, a szilva és a szőlő, miközben egzotikus gyümölcsök (maracuja, sárkánygyümölcs) is vannak a kínálatban. A kelyhek mezőnyében szerepelnek klasszikusok (banánhajó), koktélok fagylaltváltozatai, és előfordul, hogy egy-egy süteményt építenek a kehelybe. Ilyen az egyedi ízvilágú Kassay kehely, ami somlói galuskát, gesztenyepürét és vaníliafagylaltot tartalmaz jamaikai rummal megbolondítva.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

2030  Érd,  Balatoni út 61.
+36 (23) 375-694 +36 (23) 375-694
www.patakicukraszda.hu, rendeles@patakicukraszda.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5