Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Aszófői halsütő

31 értékelés

Mintha megállt volna az idő. Semmi fakszni, bódé az országút mentén, előtte féltető alatt hosszú asztalok, padok, körben apácarács. A fekete táblára krétával írt étlapon pedig ott a három bűvös szó: keszeg, ponty, süllő! A Balaton pikkelyes kincsei között a szállító jóvoltából időről időre felbukkan a garda is. A garda tiszteletére késő ősszel, afféle szezonzáró eseményként minden évben megrendezik Tihanyban a gardafesztivált, ahol méretes máglyák parazsánál sütik a nyársakra szúrt gardákat.

Az aszófői halsütőben a ponty szeletben, a süllő egészben, a keszeg sűrűn, legalább 3 milliméterenként beirdalva, paprikás lisztben vettetik a forró olajba, ahonnan ropogósra sülve kerül ki. A halhoz friss kenyér, sült krumpli, esetleg uborka dukál.

Nyitva tartás: főszezonban, október elejéig biztosan

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

Tihanyból Aszófő felé, a 71-es út mellett, 
+36 20 2588355 +36 20 2588355

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5