Menü Keresés

Romantikus gasztronómiai kalandozás

Osztriga angol zellerrel, Homár édesköménnyel, quinoával - izgalmas menüsorok, afrodiziákumok, felejthetetlen pillanatok élőzenével, melyek emlékezetessé tesznek egy romantikus vacsorát a szerelmesek napján.

Van aki, egész évben várja ezt a napot és van aki szerint szánalmas kifogás arra hogy ünnepelhessünk. A lényeg, hogy február 14-én, kedden Valentin nap, a szerelmesek ünnepe! Sokan egy szirupos amerikai hagyománynak tartják, pedig valójában a 15. században, Angliában kezdtek egymásnak szerelmes üzeneteket és apró meglepetéseket küldeni a párok.

Szent Bálint vértanú Terni püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben csodát tett a vértanú: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. A leánynak egy búcsúlevelet is írt, mielőtt február 14-én kivégezték, melyet a "Te Bálintod" sorral zárta. Hazánkban a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni  az angolszász  "Valentine's Day" nyomán, Valentin nap formájában. Amerikába a kivándorlók, később Európába pedig az amerikai katonák hozták el ezt a hagyományt.

Azoknak, akik ünnepelni szeretnének és a cuki meglepetés vagy virágcsokor helyett, egy hangulatos estét töltenének el párjukkal, készítettünk egy kis program ízelítőt. A teljesség igénye nélkül, a világhálón szemezgetve ajánlunk néhány ötletet, azoknak akik egy romantikus gasztro kalandra hívják kedvesüket.

Programötletek Budapesten

• A Kempinski Hotel Corvinus februári ajánlatait is áthatja a romantika. Az ÉS Bisztróban, a négyfogásos, romantikus vacsora alkalmából, Roland Holzer főszakács osztrigát, tenger gyümölcseit és finom borjúsültet álmodott a menübe. A Nobu Étteremben ezen az estén az ajándék szerelem desszertet szolgálnak fel. Az ÉS Deli rózsaszínbe öltözteti desszertjeit és málnás finomságokat ajánl édes randevúkra.
ARAZ Étterem, Barka Áron - Chef de Cuisine különleges gasztronómiai fogásaival teszi feledhetetlenné az alkalmat. A háttérben hangulathoz illő, élő zene szórakoztatja vendégeinket. Az est folyamán - vendégeink igénye szerint - profi fotográfus készít maradandó emléket, hogy évek múltán is emlékezzenek a szerelmesek napjára.
Sofitel Budapest Chain Bridge - Felejthetetlen pillanatok varázslatos hangulatban a Paris Budapest Étteremben Valentin napon, 5 fogásos gasztronómiai utazással az afrodiziákumok világában! A francia származású Stéphan Remon, főszakács és csapata az ínycsiklandozó vacsora mellett egy meglepetés ajándékkal is készül minden szerelmespárnak.
Columbus Hajó, Varázslatos kilátás Budapest fényeivel, háttérben a Budai Várral, csak fokozzák az est hangulatát! Négy fogásos vacsorával egybekötött zenei körutazás.
Halászbástya étterem "Szerelem a város felett" Kizárólag erre az estére megálmodott menü és a hozzávaló borok. Romantikus slágerek, hegedűkoncert
Paris Budapest Étterem, B my Valentine! 5 fogásos Valentin napi vacsora, bor párosítással
Vidéki romantikus hétvégék, wellness és vacsora
Puchner- kastélyszálló, Exkluzív Valentin napi vacsora
• Romantikus téli hétvége, kényeztető gyógyfürdőzés a szelestei  Festetich Kastélyszállóban
• Valentin-napi Éjszakai Wellness a Gyulai Várfürdőben
• Valentin napi romantikus hétvége Somával, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness

Hozzászólás a cikkhez