Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Zsuzsanna Borászat

3 értékelés

Dörgicse környékén lépten-nyomon jobbnál jobb családi pincészetekre lehet bukkanni, ezek egyike a közgazdász-vegyészmérnök házaspár, Gulyás Zsuzsanna és Mika György Béla  borászata. A házaspár nyugdíjas korában kezdett aktívan borászkodni. Pincéjük körül kétezer négyzetméteren, s még két hektáron termelnek: az egyik hektáron chardonnay, a másikon cabernet sauvignon és kékoportó terem. 2011-es cabernet sauvignonjukra a legbüszkébbek: bár már most is kitűnő, úgy érzik, még nincs a csúcson, ezért csak jövőre nevezik borversenyre.

„Igazából borászkodni a férjem szeretett volna, s én támogattam ezt a szerelmét, holott amikor ebbe belefogtunk, én még kőkeményen, napi 12 órákat dolgoztam” – mondja Zsuzsanna. Hiszen igaz szerelem ez: vonzalom a valódi bor, a valódi gyümölcs, a természetes élelmiszerek iránt. „Ha több ezer éven át lehetett vegyszermentesen vagy csak évszázadokon át kipróbált vegyszerekkel szőlőt művelni, akkor ezt most is meg lehet csinálni” – mondja Mika György Béla.

Csakhogy a jó bort nemcsak megtermelni kell tudni, hanem el is adni. Ezért kezdett Zsuzsanna borzselékészítéssel is foglalkozni. Az évek során továbbfejlesztette, újrafogalmazta az alapreceptet: nyáron sült húsokhoz ajánlható változatokat készít, köztük levendulásat is, télen klasszikus, karácsonyi jellegűt. A tihanyi és a füredi BioBalaton piacokon árusítanak, illetve bejelentkezés alapján kóstolót tartanak, melyhez környékbeli kézműves finomságokat kínálnak.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

8271  Mencshely,  Halomhegy hrsz. 2325/3
+36 30 9775172 +36 30 9775172
drgulyaszs@t-online.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5