Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Tokaj Kikelet Pince

0 értékelés

Berecz Stéphanie Franciaországban született, Bordeaux-ban tanult borászatot. A Disznókőnél ismerte meg a tokaji borászat lényegét. 2002-ben férjével Berecz Zsolttal megalapították családi borászatukat, a Kikelet pincét, amely ma már 4,5 hektáros szőlőbirtokkal büszkélkedhet Tarcal határában, ami régi feljegyzések szerint kiemelt szőlőterületnek számított a borvidéken.

A pincészet célja, hogy olyan tokaji borokat termeljen mind a száraz, mind az édes borok tekintetében, amelyekben a dűlők, szőlőfajták egyedisége, karaktere szépen megmutatkozik, elegánsak és tartalmasak, igazi nagykövetei a tokaji boroknak. Igényes, megfontolt, természettudatos szőlőművelést alkalmaznak, ami sok kézi munkát igényel, s a szigorú terméskorlátozás alapvető követelmény. Az aprólékos fürtválogatással történő szüretből készült borok tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek.

A Kikelet Pince borai: száraz, félszáraz borok fajtatiszta furmint és/vagy hárslevelű szőlőből, nem ritkán dűlőszelektáltan készítve. Késői szüretelésű borok botrytiszesedett fürtökből, válogatott szedésű édes borok, amelyek frissek és gyümölcsösek is egyben. Szamorodni édes borok, azokban az években, amikor a nemes penész (botrytis) nagyon koncentrált szőlőszemekkel ajándékozza meg a szőlősgazdát. Aszú, a tokaji borvidék legnemesebb édes bora, szemenkénti válogatással készül.

A Moonvalley Wines Tokaj borászaként 2010-ben megkapta a Tokaj-Hegyalja Év Bortermelője díjat.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

3915  Tarcal,  Könyves Kálmán utca 62.
+36 30 6369046 +36 30 6369046
www.tokajkikelet.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5