Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Tamás Pincészet

0 értékelés

A Jásdi borászattal srégen szemben. A Tamás pincészet termékeire leginkább
a régió igényesebb üzleteiben, vendéglátóhelyein keresgélő, kóstolgató látogató bukkanhat rá. Készítenek kiváló levendula-, bodza- és pitypangszörpöket, különféle ízű, borral, zöldmandulával, citrommal ízesített zseléket, chutney-kat, dzsemeket, különleges eceteket.

A cégtulajdonos, Tamás Ervin (Tamás Jenő fia) úgy meséli, mindez lényegében a nagymamájának köszönhető, aki takarékos háziasszonyként vallotta, hogy semmi sem mehet veszendőbe, némi fantáziával mindenből lehet valami finomat készíteni.

A Tamás család termékei ma már eljutnak Magyarország legjobb éttermeibe is. Legendás a levendulaolajuk, az idei újdonság a 4,5 százalék alkoholtartalmú levendulacider. Minden csak a készlet erejéig kapható, az előállított mennyiség attól függ, hogy az adott esztendőben mennyit kínál az alapanyagokból a természet.

Nemrég nagyot léptek előre: Csopakon, a Fürdő utca 24. szám alatt megnyitották saját üzletüket. Tamás Ervin egyébként képzett fotós, édesapjával, Tamás Jenővel együtt A tőkétől a pohárig címmel remek könyvet írt a magyar borok történetéről. Hangulatos teraszuk van, ha ráérnek, akkor érdekes történeteket mesélnek Csopakról. Idei újdonságok: mézeskalács-, orgona- és diószörp, levendulás-bodzás pezsgő.

Nyitva tartás: H–P 8–12, 14–18, Szo–V 9–12, 14–17

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

8229  Csopak,  Arany János utca 1.
+36 (70) 528-1015 +36 (70) 528-1015
www.tamaspince.com, 2017@tamaspince.com

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5