Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Söptei pincészet és étterem

2 értékelés

Csopak felett, a főúttól néhány percre, a Pécselyi-medencében fekvő családi borászatot és éttermet – ahogyan ez a Balaton-parton másutt is megszokott – apa és két fia, azaz Söptei Géza, illetve Zsolt és Róbert viszi. Utóbbi a főszakács, aki egyre kifinomultabb konyhát visz.

Szolid, ugyanakkor rendkívül igényesen kialakított ételkínálattal várják vendégeiket, hétvégeken mindig más és más finomsággal lepik meg a betérőket. Marinált harcsa, rizlinges savanyúkáposzta-leves, kelkáposzta-cannelloni is megfordul a kis palatáblán a bejáratnál.

Róbert séf tudatosan egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy az étterem kínálatában mind több a környékről és persze főképpen a Balatonból származó finomság bukkanjon fel. Múlt télen például halfüstölőt fabrikált magának, és a tavaszi hónapokat a különféle füstölt halak kikísérletezésével is töltötte. A kézenfekvő fogas mellett füstre került például a tó kevéssé becsült hala, a balin is, amelyből a bükkfa füstje aranysárga, zamatos, szaftos különlegességet varázsolt.

De legalább ennyire érdekes a másik, idén megkezdett kísérlet is: fel lehet-e kínálni étteremben a Balaton leginkább alábecsült halát, a snecit, vagyis a szélhajtó küszt? Az aprócska halakról körömkefével távolítják el a pikkelyeket, majd paprikás lisztben sütve, majonézes vagy nyers salátaágyon kínálják a vállalkozó kedvű ínyenceknek. A mangalicakaraj rántva a törzsvendégek kedvence.

Az ételhez saját boraik mellett szűretlen szőlőlevet, hűsítő sárgamuskotályt kínálnak.

Nyitva tartás: húsvéttól okt. 15-ig mindennap 11–23-ig, hétfő szünnap

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

8229  Csopak,  Istenfia utca 5.
+36 (87) 340-201, +36 30 5208381 +36 (87) 340-201, +36 30 5208381
www.sopteipince.hu, sopteipince@sopteipince.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5