Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Rókusfalvy Pince

0 értékelés

A pincészetet 1999-ben Rókusfalvy Pál alapította az Etyek-Budai borvidéken, Etyeken, az Újhegyen. A pincészethez 6 hektár szőlőterület tartozik.

Rókusfalvy Pál az elektronikus média, a reklám világából közelített a borászat felé, így aztán érkezése is kellőképpen sokszínű: valójában nem lehet megmondani, hogy a borászat kiegészítője-e az általa létrehozott vendégfogadó, a vendégfogadó kiegészítője-e az etyeki fesztivál, vagy a fesztiválok kiegészítője-e a borászat. Nála minden mindennel összefügg, de ha az érzelmeket keressük, az első helyen biztosan a borászat áll.

Rókusfalvy Pál nem restell eljárni borászokhoz tanulni. A borászat érzelmi kérdés nála, minden más mellett ez a legkevésbé üzleti vállalkozása, legalább negyven – talán ötven – százalékban is érzelem. Ez a borászat alkotni akar: valami mást és újat, valamit, amit mindenhol etyekiként értenek meg a bor szerelmesei.

Bor fajták: sauvignon blanc,  pinot noir, olaszrizling,  pinot blanc, szürkebarát, chardonnay zöld veltelini. A borokat a Rókusfalvy Pincében, a Rókusfalvy Fogadóban és néhány közkedvelt budapesti étteremben lehet fogyasztani.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
Vidák Zoltán, az etyeki Rókusfalvy Fogadó séfje fotó

Elérhetőségek

2091  Etyek,  Újhegyi út
+36 (20) 938-8888 +36 (20) 938-8888
 info@rokusfalvybirtok.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5