Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Posta Borház

0 értékelés

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztek kisebb-nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleiknek a Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. Az 1970-es évek elején azonban Nagyszüleiknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ültetvényeik nagy részén vörösbort adó fajták találhatóak, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Kadarka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. A családi hagyományt folytatva nem feledkeztek meg a fehérborokról sem, az Olaszrizling mellé a Sauvignon Blanc is felkerült. Boraikat hagyományos eljárásokkal, de a legmodernebb technológiával készítik, engedélyezett segédanyagok nélkül. Az egészséges, nem túlterhelt tőkékről származó szőlő kézi szüret, és válogatás után kerül feldolgozásra, majd erjesztésre, fajélesztő felhasználása nélkül.

Szőlőmag termékek: A vörös-szőlőmag  őrlemény  csakúgy, mint a friss szőlő a szabad gyökök lekötésében játszik nagy szerepet,  így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, közvetve pedig az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni kiemelt védelmét szolgálja. A piros szőlőmag őrlemény nagyon erős antioxidáns. A szőlőmag olaj és az őrlemény kizárólag saját vörös szőlőik magjából készülnek a lehető legfinomabb eljárással.

Termőterület nagysága: 15 hektár
Dűlők: Cinka, Gurovicza
Szőlőfajták: sauvignon blanc, olaszrizling, kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir
Talajtípusok: agyagbemosódásos lösz, barna erdőtalaj
Borász: Pósta Gergely

A Posta Borház a Terra Hungarica mozgalom tagja.

 

www. terrahungarica.hu

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

7100  Szekszárd,  Keselyűsi út 22.
+36 30 8302404, +36 30 9468536 +36 30 8302404, +36 30 9468536
www.postaborhaz.hu, info@postaborhaz.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5