Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Hús

Olmos és Tóth kft.

2 értékelés

A cég 1991-től foglalkozik a mangalica felszaporításával. Alapelvük, hogy a sertések magyar takarmány és magyar élőmunka felhasználásával magyar sertéstelepeken hízzanak meg és magyar vágóhíd végezze a feldolgozást. A mangalica fajta tenyészállatainak száma 2010-ben meghaladta a 7000 kocás létszámot és az Olmos és Tóth Kft. hízó eladása elérte a 15 000 db-ot.

Az Olmos És Tóth Kft. az egyedüli cég, mely sikerrel ötvözi a hagyományos mangalicatenyésztést a malacok és süldők higiénikus a mai kor követelményeinek megfelelő nevelésével. A takarmány kizárólag búza, árpa, kukorica és ásványanyag kiegészítőkből és zöldtakarmányokból áll, melyet az Olmos és Tóth Kft. számára külön receptúrák alapján szigorú kontroll mellett állítanak elő a legnagyobb takarmánykeverő üzemek.

Ma talán a világ legjobb három minőségi szárazáruja készül Tóthék mangalicájából: gyártanak belőle Pick téliszalámit, a spanyol cégtárs mangalica Monte Nevado sonkát készít belőle, ami éppúgy a legdrágábbak közé tartozik, mint az olasz Carlo D'allava két évig érlelt San Daniele mangalicasonkája. A mangalicasonka azért is tudja felvenni a versenyt az ibericóval, mert négymillió ibericóval szemben mangalicából mindössze ötvenezer van, ezért kuriózumnak számít. A magyar-spanyol vállalat karriertörténetéhez tartozik, hogy Japánban ma már sokkal nagyobb becsben tartják a szegedi vágású mangalicát, mint a spanyol makkos ibericót.

Termékek: mangalica (szalámi, kolbász, sonka, füstölt csemegeszalonna, virsli, füstölt májas)

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

4025  Debrecen,  Hatvan utca 6 sz. IV/12
+36 (52) 419-477 +36 (52) 419-477
www.mangalica.com, olmostot@debrecen.com

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5