Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Ódor Dezső és Bognár Edina juhsajtműhelye

4 értékelés

Kapolcson ismerkedett meg, itt is telepedett le a két agrármérnök: Ódor Dezső és Bognár Edina. Bár házasságuk elején megfogadták: tejelő állattal nem foglalkoznak, mert az éjjelnappali rabszolgamunkát jelent, most már 150 juhot tartanak, amiből 130-at fejnek. Az állatokkal Dezső foglalkozik, a sajtokat Edina maga készíti, napi 80-90 liter tejből.

Sok mindennel kísérleteztek már: készítettek például vörösborral kezelt sajtot is, ami remekül sikerült, de annyi volt a munka vele, hogy letettek róla. Többnyire maradnak a jól bevált alapfajtáknál: friss tejből készül a hosszan, 3-4 hónapig érlelt sajtjuk, pasztőrözött tejből az egy hónapig érő félkemény, miként az egy-két hétig érő juhgomolya is. Rúzsflórával érik a nagybüdös, valamint a pálpusztai jellegű kisbüdös.

A káptalantóti piacon árusítanak, valamint a nemrégiben indult füredi BioBalaton sajtüzletében.

Termékek: félkemény sajtok (natúr, köménymagos). Juhtúró. Rúzskultúrás (azaz Brevibacterium linens érlelte), zsíros, lágy büdössajt, pálpusztai. Tehéntejből készült natúr és köménymag ízesítésű. Félkemény és érlelt sajtból vörösboros ízesítésű.

Nyitva tartás: csak előzetes bejelentkezés alapján

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5

Elérhetőségek

8294  Kapolcs,  Kossuth utca 64.
+36 (20) 583-1976 +36 (20) 583-1976
bognared@gmail.com

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5