Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Molnár János kecskesajtja

2 értékelés

A sajtkészítés titkát a görög Ariszteusz egy nimfától leste el. Molnár János könyvből tanulta. Bement Zalaegerszegen a könyvtárba, kivette Balatoni Mihály munkáját a sajtkészítésről, és megvonta a vállát: mi lehet ebben olyan bonyolult? Aztán megtudta. A könyv azóta ott lapul a párnája alatt. Mint a Sajtbiblia.

"Molnár János friss faszenes kecskesajtja könnyű és üde. Nem érezni benne a kecsketej kesernyésségét, csak a pác, az ásványi sókés a faszén harmóniáját. Ő az egyetlen magyar sajtkészítő, akinek a sajtjait feltettük a sajtkocsira. A balatonboglári Légli Ottó 2007-es Sauvignon Blanc-ját ajánljuk hozzá."
Tolvaj Csaba, a Hertelendy Kastélyszálló éttermének vezetője

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

8988  Kozmadombja,  Jókai utca 20.
+36 30 2376033 +36 30 2376033

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5