Centurio Szőlőbirtok és Borház
Beleszületett a szőlőbe, hiszen a családnak nemzedékeken keresztül volt szőlője. A pincészet neve - Centurio Pincészet - is az évszázados múltat és küzdelmet érzékelteti. A család ma is együtt gazdálkodik. Különösen sokat köszönhet az édesapjának, aki elindította a pályán. Budafokon tanult, ma már kizárólag a természetes borkészítés híve. Négy hektáron gazdálkodik, a 2000-es évjárattal debütált a palackos borok piacán. Alapvetően dűlőszelektált tételekben gondolkodik, és főleg a kékszőlőkre helyezné a hangsúlyt. Nagy testű, kicsit alkoholhangsúlyos birtokbora és szürkebarátja mellett kékfrankosa és cabernet franc-ja erdei gyümölcsökből frissen facsart, tartalmas gyümölcslé domesztikált tanninokkal és nemes savérzettel. Ez a stílus hiányzik a hazai borpalettáról. A Centurio Pincészet borai a budapesti és a vidéki nagyvárosok borkereskedéseiben, éttermeiben kaphatóak.
Pincészet nyitva tartása: előzetes bejelentkezés alapján
Oszd meg másokkal!
Értékeld Te is!

Elérhetőségek
3036 Gyöngyöstarján, Rákóczi utca 23.Ajánlj Te is!
Évek óta ugyanabban a pékségben veszed a kenyeret? Nyílt egy helyi zöldséges a közeledben amit szívesen megosztanál mással is?
Szeretnék ajánlani