Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Koczor Pince

0 értékelés

A szőlőbirtok tulajdonosa, Koczor Kálmán azt vallja, hogy az igazi alapítók azok az ősei voltak, akik közel kétszáz évvel ezelőtt az első szőlőtőkéket ültették a pécselyi Derékhegyen, Balatonfüredtől alig tíz kilométerre. Így ő egy sajátos kultúra részesének tartja magát, amelynek őrzését és gyarapítását egyik a legfontosabb feladatának tekinti.
Hat generáció tapasztalata sűrűsödik össze boraiban, melyeknek ízében, illatában, színében a Balaton-felvidék elbűvölő atmoszférája köszön vissza. A környéken csak itt ízlelhető meg a Rozália bor. A Vászolyon, Pécselyen és Balatonfüreden elterülő Koczor-ültetvényeken termő borok egy része borászati szaküzletekben kel el, de eljutnak a palackok Németországba, Lengyelországba és Svájcba is. Az éves termés 60 százaléka az étterem asztalainál fogy el.
A szőlőhegy oldalában épült pincészethez tartozó panzióban meg is szállhatnak a vendégek, a teraszról pedig megcsodálhatják a fenséges Tihanyi-félszigetet. Koczorék vendégeiknek hidegtálat kínálnak, melyeken mangalicából készült finomságokat és szarvaskolbászt, -sonkát is kóstolhatnak. A disznókat Koczor Kálmán vágja, és állítja, hogy a legnagyobb „áldozata” legalább 400 kilós volt! Az asztalra kerülő szarvasok is a borosgazda puskája előtt végzik. Mindezek mellett érdemes megkóstolni a tócsiba töltött füredi sistergős tarját és betyárlevest is, ezen a nyáron pedig az étterem kínálatában már felbukkan majd a bárány is, abból a nyájból, amely a közeli Aszófő kakukkfüves rétjein legel.

Nyitva tartás: egész évben, az étterem téli nyitva tartása: H–V 12–21 óráig

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

8230  Balatonfüred,  Bocsár dűlő 0118/12.
+36 (30) 743-1508 +36 (30) 743-1508
www.koczorpince.hu, info@koczorpince.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5