Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Bor

Koch Borászat

0 értékelés

Útjavítások között kanyargunk Bajától Borota felé, de legalább bámészkodhatunk. A vastag bácskai föld hirtelen tavaszodik, éled, traktorok tűnnek fel és el a látóhatáron. Ahogy Koch Csaba pincészete felé fordulunk, egyre több gyümölcsös, szőlő tűnik fel. Aztán a faluba vezető út sarkán épp csak túl, ott a tavalyi (2014) Év Pincészete.

Koch Csaba egyike azon elkötelezett borászoknak, akik az új nemesítésű, rezisztens fajtákkal is kísérleteznek. A pécsi szőlészeti és borászati kutatóintézetből származó 14 fajtajelölt növekedik az ültetvényeken, a fajták már közel 20 hektárt tesznek ki a Koch Borászatban.

Az egészséges életmód, az ökológiai gazdálkodás sokkal nehezebben megy hagyományos szőlőfajtákkal, amelyek nem ellenállók. „Problémás évjáratokban vagy elveszítjük a termés jó részét, vagy be kell avatkozni és permetezni” – mondja Koch Csaba. Ezekből a fajtákból könnyebb biobort előállítani – természetesen meg kell találni a helyüket a termékpalettán. Az új rezisztens fajták, amelyek többségének még neve sincs, már jobb termesztési tulajdonságokkal bírnak, mint a pár évtizede kialakítottak, és a belőlük készített borok is sikeresen mutatkoznak be a vakkóstolókon.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

Koch-Vin Kft.
6445  Borota,  V.ker.5
+36 (77) 500-040, +36 (30) 475-7174 +36 (77) 500-040, +36 (30) 475-7174
www.kochboraszat.hu, info@kochboraszat.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5