Káli Kövek Borászat
A Köveskálról származó Szabó Gyula 2006-ban kezdett borászkodni az apja szőlője melletti birtokon. Célja a Káli-medencét karéjozó hegyek oldalában olyan bort készíteni, ami maradandó élményt nyújt a fogyasztónak. Egyszerű, természetes, tradicionális borkészítést folytat, ugyanakkor termékeinek arculata és különösen a palackok címkéi friss, mai látásmódot tükröznek.
Összesen mintegy kéthektárnyi saját területen gazdálkodik, és további hét hektárról vásárol. Évente legalább 20-22 ezer palackot dugóznak le. Dűlőszelektált tételei a környékbeli falvakról kapták a nevüket: Köveskál lett az olaszrizling, Szentbékkálla a szürkebarát, Monoszló a furmint, Szentantalfa a rajnai rizling. A pincészet büszkesége jelenleg a Rezedának keresztelt, különböző dűlőkből származó olaszrizling-válogatás.
Nyitva tartás: P–Sz 16–20-ig, ezen kívül előzetes bejelentkezéssel
Oszd meg másokkal!
Értékeld Te is!

Elérhetőségek
8274 Köveskál, Fő u. 11.www.kalikovek.hu
Ajánlj Te is!
Évek óta ugyanabban a pékségben veszed a kenyeret? Nyílt egy helyi zöldséges a közeledben amit szívesen megosztanál mással is?
Szeretnék ajánlani