Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Hús

Árpás László Sonkamester

9 értékelés

Az etyeki sonkamester, Árpás László évi 500 db sonkát készít hagyományos módszerekkel, ellenőrzött alapanyagból. A délvidéki születésű Árpás László nagyszüleitől leste el a sonkakészítés rejtelmeit. A sonka sózásához használt sót egy barátja termeli egy kis adriai szigeten. A sózás 3-4 hétig tart, majd 10-12 napig préseli a sonkát, ez a sonkamester védjegye. Ezt követően történik a füstölés, négy nap keményfával, majd egy nap szilvafával, ami szép piros színt
ad a sonkának. Végül egy évig érleli a sonkát.  Árpás háromféle sonkát készít: csontosat, csont nélkülit és kötözöttet. A kötözött sonkája sem a szokásos:
marhahártyába teszi a húst, majd kézzel köt rá hálót: így érleli. Erre idővel
penészréteg rakódik, ami védi a kiszáradástól. A mester minden sonkáját füstöli, igény szerint házhoz szállítja sonkáit, de személyesen is megvásárolható Etyeken.  Bejelentkezés alapján 15-20 fős csoportokat is fogad, a sonkán túl pálinkával, házi borral, bárány- és kacsasütéssel.

Termék: főtt-sült sonka

Nyitva tartás: Szombat és Vasárnap 11.00-18.00 óráig.

 

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

2091  Etyek,  Újhegyi út
+36 30 9318805 +36 30 9318805
www.sonkamester.hu, laszlo.arpas@t-online.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5