Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Termelők   »  Gyümölcs   »  Hús   »  Méz   »  Tojás   »  Zöldség

Aradi Tanya és Élménybirtok

3 értékelés

1997-ben vásároltuk meg a tanyát pihenés céljából. 2004-ben kezdtük megvásárolni a környékbeli földterületeket, melyek mára 17,5 ha-t tesznek ki. Ugyanebben az évben regisztráltattuk magunkat őstermelőként, 2006 óta családi gazdaságként működünk.

Tevékenységünket főként a szántóföldi növénytermesztés (gabonafélék, takarmánynövények, zöldségfélék) termesztése adja, amit fokozatosan egészítettünk ki az állattenyésztéssel. Baromfitartással kezdtük, majd fokozatosan bővítettük az állatállományunkat: ma már sertés- és juhtenyésztéssel is foglalkozunk.

Az általunk tenyésztett őshonos fajták (cigája és racka juhok, magyar nagy fehér sertés) húsa a hagyományos tartási körülmények és a tápok mellőzése miatt egészségesebb és finomabb, mint a kizárólag istállózott, nagyüzemi tartású egyedeké.

2006 óta magunk keltetjük az általunk tartott baromfiféléket: gyöngytyúkot, magyar vadas tarka kacsát, kendermagos, magyar sárga és erdélyi kopasznyakú tyúkot. Mindezek mellett tartunk óriás brahmát is. Keltetési kapacitásunk kb. 500 tojás egy időben.

Van néhány kiegészítő jellegű, hobbi célú tevékenységünk is: kb. 5 méhcsalád szolgáltatja számunkra a finom és egészséges termelői mézet, nyulakat, kacagó gerléket, gyémántgalambokat, papagájokat (hullámos, nimfa, sárga kecske) tartok tenyésztési célból.

A tanya jó földrajzi fekvésének kihasználásával a fokozódó falusi turizmus kapcsán falusi vendéglátóhelyet alakítottunk ki (folyamatban), ahol hagyományos alapanyagokból készítjük el a különféle tradicionális ételeket. Vendégeink közül külön kiemeljük az óvodás és kisiskolás gyermekcsoportokat, akik részére kirándulási, kikapcsolódási lehetőséget jelent a tanya, valamint megismerik a falusi életmódot, az állatok gondozását.

A fenti termékeket Szeged-Mórahalom környékére kívánság szerint (2000 Ft-os rendelés felett) ki is szállítjuk.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

Aradi Ágnes, gazdasszony
Mórahalom, 
+36 (30) 655-8005 +36 (30) 655-8005
www.facebook.com/aradi.tanyaeselmenybirtok, agi.aradi@gmail.com

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5