Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

St. Andrea Wine & Gourmet Bar

Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról. Az Eiffel Palace irodaház földszintjén található - dr. Lőrincz György nevével fémjelzett - étterem alig féléves múlttal rendelkezik, de már több elismerést is besöpört.

A Nyugati pályaudvartól egy kőhajításnyira, az Eiffel Palace irodaház földszintjén található étterem alig féléves múlttal rendelkezik, de már több elismerést is besöpört. Egy arany- és két ezüstéremmel, valamint a közönségszavazás fődíjával jutalmazták a belső teret a 2015 Gastro Design versenyen, 15 ponttal (2 sapka) és az Év Felfedezettje különdíjjal méltatta a konyhát a Gault Millau napokban megjelent 2016-os kiadványa, és szinte folyamatos telt házzal értékelik a vendégek. Nem csoda, hiszen ugyanazzal a töretlen hittel igyekeznek maradandó élményt nyújtani itt a vendéglátással, ahogy dr. Lőrincz György és családja teszi Egerszalókon a St. Andrea borokkal. Ennek ékes jelképe, hogy a szőlőbirtok ikonikus dűlőjében ragyogó Mária-szobor másolata az étteremben is „felügyeli” a kiváló minőséget. Mindehhez persze az kellett, hogy a megfelelő helyre a megfelelő alkalmazottakat is megtalálják.

  • Barna Ádám séf és Lizsicsán Miklós étteremvezető

A szervizért Lizsicsár Miklós felel, aki már letette a névjegyét több mint egy évtizedes munkájával a Robinson Étteremben, a konyha teljesítményét pedig a séf, Barna Ádám határozza meg, aki egy Békés megyei vadászkastély konyhájáról indulva öt évet töltött Ausztriában. 2013-ban a GenussWirt des Jahres Österreich díjjal jutalmazták a munkáját, tavaly pedig az osztrák Gault Millau-tól már 15 pontot is kapott. 

A St. Andrea borokhoz és pezsgőkhöz, valamint az étterem miliőjéhez igazodva elsősorban a Monarchia klasszikus, polgári ételeit varázsolják a tányérra, amit bátran, ám decens módon frissítenek messzi földek izgalmas, egzotikus fűszereivel, gyümölcseivel.

A St. Andrea Wine & Gourmet Bar egyszerre lehet a gyors üzleti ebédek, fehér asztal melletti megbeszélések helye hetente változó, szezonális déli menüjével és a benne foglalt pohárka borral, a céges rendezvények színtere két különtermének köszönhetően vagy családi, ünnepi vacsorák, egyszerű borozgatós-beszélgetős falatozások „otthona”.

B. Á. 

Hozzászólás a cikkhez