Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Török különlegesség

6 értékelés

Ez tisztább, egészségesebb, a hús még az ötödik napon sem büdösödik. Sezgin 15 éve költözött Magyarországra, és 2000-ben nyitotta meg kis üzletét, aminek hátsó fertályán maga bontja a bárányokat. Sezgin Magyarországon veszi a bárányt ("Nem szeretem, ha a hús messzebbről jön, mint százötven kilométer").

A báránycombot a következőképpen süti: "Bepácolom (só, bors, római kömény, curry, pirospaprika, olaj), 3-4 napig állni hagyom a hűtőszekrényben, az olaj megtartja és puhítja. Majd 150 °C-ra előmelegített sütőben, fólia alatt, a mérettől függően 2-3 órát párolom, aztán levesszük a fóliát, kicsit meglocsoljuk a saját levével, s tovább sütjük 40 percet. A jó bárányhoz két dolog kell: fiatal állat és türelem."

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9-19 óráig, szombaton 9-14 óráig

Termékek: tejes bárány, báránycomb, borda, lapocka, csontos rostélyos, vesepecsenye, saját töltésű, török fűszerezésű szalámi, többféle marha- és bárányhúsból készült köfte (török fasírt), saslik, csevap, feta sajt, török joghurt, szezámkrém, fügelekvár, lencse, csicseriborsó

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

1094  Budapest,  Ferenc krt. 39.
+36 1 2669900, +36 20 9722760 +36 1 2669900, +36 20 9722760

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5