Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása
Piacok, boltok   »  Bio   »  Pékség

Pipacs Pékség

0 értékelés

A Pipacs pékjei Franciaországban tanulták ki a kenyérsütés csínját-bínját, többek között azt, hogyan lehet a hagyományos kenyérsütési eljárást összehangolni a mai technológiával. Mindeközben azt is meghallották, hogy a francia ember azt mondja: leugrom a pékemhez, miközben mi, magyarok inkább csak a boltba szoktunk leugrani. Hentese még csak-csak van a háziasszonyoknak, pékje talán még csak keveseknek. Amiben mások, mint a többi kézműves pékség,  az az ökológiai szemlélet, ami számukra legalább annyira fontos, mint a kenyerek minősége. Bio, ennélfogva magasabb árfekvésű alapanyagokkal dolgoznak.

"Franciaországban azt tanultuk meg, hogy az ökológiai szemléletű gazdálkodás és a kézműves minőség elválaszthatatlanul összetartozik - mondja Fülöp Ádám, az egyik társalapító. - Franciaországban már az 1970-es években elindult az ökológiai mozgalom. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy az egészségünk a talaj, a növényeink, a vizünk egészségétől is nagyban függ. És nem utolsósorban attól, hogy egészséges maradjon az is, aki az alapanyagot megtermeli. A kis éptékű, minőségi élelmiszer-feldolgozás során látom ezt a láncot, ideális esetben minden alapanyagomnak tudom a forrását. Mi azt mondjuk, hogy nekünk csak olyan alapanyag felel meg, ami nincs tele méreganyagokkal. Ez azt is jelenti, hogy a termelő saját magát is tiszteletben tartja, a földjét is, és az embereket is, akik aztán megeszik, amit mi készítünk. Egészséget a földnek, egészséget az embernek: nálunk ez nincs szétválasztva."

Úgy látszik, az idén az ősi az új hívószó a pékségekben: százszázalékos bözödi alakor gabonából, búzakovásszal készülő kenyérrel bővítette a palettát a Pipacs, ráadásul olyannal, amelyet gránitköves malommal őröl számukra a gazda. Ennek ugyanis lényegesen alacsonyabb a gluténtartalma, mint az átlagos búzának.

Az idei év újdonsága továbbá az is, hogy már öt napon is sütnek, és négy napon át tartanak nyitva Bécsi úti üzletükben, ahol olykor Bach muzsikájára kelnek a veknik - hiszen a minőségi életnek a lélek táplálása éppúgy része, mint a testé.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

1037  Budapest,  Bécsi út 267.
+36 (70) 429-8964 +36 (70) 429-8964
www.pipacspekseg.hu, info@pipacspekseg.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5