Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Pesthidegkúti biopiac

4 értékelés

A Biokultúra Egyesület Pesthidegkúton a Klebelsberg Kuno Kultúrkúria udvarán nyitott piacot több mint három éve, így itt is beszerezhető szombatonként az egészség és a jóízű ételek alapanyagát biztosító biozöldségek, gyümölcsök, feldolgozott bioélelmiszerek.

A biopiacon tej, tejtermékek, húsféleségek, pékáruk, méz, bor is kapható. A termékek elsősorban Magyarországon termelt és feldolgozott biotermékek, az árusítók szinte kivétel nélkül maguk a termelők. Katulin Ilona Klára bioméhész termékeiből válogathatunk (selyemfű-, galagonya-, levendula-, akác-, medvehagymaméz, repceméz) vagy a jászdózsai Tarnamenti Biogazdaság termékeiből (szürkemarhakolbász, szalámi, mangalica termékek, tepertőtől a kolozsvári szalonnán át a sütőkolbászig és a füstölt csülökig).

A piacon borpavilon működik, ahol az 1721-ben alapított balatonfelvidéki Szentantalfán működő Dobosi Pincészet 14-féle borából választhatunk. Borválaszték többek között az olaszrizling, a kékfrankos rosé, a chardonnay. A 18 hektáros területen biogazdálkodást folytató pincészet tulajdonosa Mindszentiné Dobosi Ilona.

Nyitva tartás: szombaton 6.30–12.00–ig

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

Klebelsberg Kuno Kultúrkúria
1028  Budapest,  Templom utca 2-10.

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5