Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Brótpékség - Villa Bagatelle

2 értékelés

Ki minő kovászt tesz, oly kenyeret eszik – tartja a régi magyar közmondás. Ezt a filozófiát vallja Csák László cukrász- és pékmester is, aki naponta kétszer latja el friss pékáruval a Királyhágó térnél tavaly ősszel megnyílt Villa Bagatelle egykori cselédszobájában megbújó Brót pékséget.

Hengermalom utcai műhelyben minden reggel 6 órakor kezdi készíteni a másnapi kovászt, amelyet 16-18 órán át állni hagy. Ez elég idő, hogy elszaporodjanak benne a természetes ízvilágért felelős savtermelő mikrobák és a pékáru lazítására szolgáló élesztőgombák.

A tömegkenyerek gyártói nem vesződnek ennyit a kovásszal, és mesterséges anyagokkal lazítják a kenyeret, de a Brót pékség műhelyéből száműztek a vegyszereket. Itt nincs adalék, színezék, tartósító- és emulgálószer, hanem csak liszt, víz, só és kovász. Az automatizált technológiáról is lemondtak: a kenyereket kézzel formáljak és kőkemencében sütik.

Olvasd tovább Visszazár

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5
fotó

Elérhetőségek

1126  Budapest,  Németvölgyi út 17.
+36 1 2134191 +36 1 2134191
www.villa-bagatelle.hu

Hozzászólás az adatlaphoz

Értékeld Te is!

1 2 3 4 5