Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Kujáni Tanya

Kecskeméttől északra található a Kujáni Tanya, ahol 15 hektáron 1999 óta termel gyümölcsöt és készít gyümölcstermékeket a Kujáni család.

A régi kúria mellett vendégház, kemencés ház és egy öreg eperfa áll, valamint nemsokára elkészül a konferencia- és továbbképzőközpont is, amellyel a Kujáni házaspár az országos szinten folytatott szaktanácsadói munkájukat támogatják. Szakértelmükre nem csak Magyarországon van szükség: francia, dán és amerikai vendégeket is rendszeresen fogadnak. A vendéglátás és konferenciaszervezésen kívül a tanya elsődleges terménye a helyben megvásárolható vagy rendelhető gyümölcs és a szőlő, valamint az abból előállított termékek: barack-, meggy- és szilvalekvár (előbbit almás és epres verzióban készítik, valamint a lekvárok különlegessége a rendkívül alacsony mennyiségű hozzáadott cukor), a tartósítószer nélküli almachips és a folyékony aranyhoz hasonló, alkohol- és hozzáadott cukormentes must, amelyet a homokon termő cserszegi fűszeresből készítenek.

Minden szezonban „Szedd magad!” akcióval is várják a vendégeket. A tanyán a gazdaság mellett létrehoztak egy kis halastavat, valamint a Kujáni Tanya Szél Hangjai Tanösvényét, amely a Rendek tanyához hasonlóan arborétumban mutatja be a környék legfontosabb őshonos és kultúrnövényeit.

Elérhetőségek:

·        Kujáni Tanya

·        6000 Kecskemét, Talfája 139.

·        +36 70 4535209

Hozzászólás a cikkhez