Menü Keresés
Megtekintés a térképen Térkép bezárása

Hol ebédeljünk?

Ebédelni márpedig kell. Olyan helyeket kerestünk a fővárosban, ahol elfogadható áron, friss alapanyagokból készül az ebéd. Ahol nemcsak rántott húst vagy bolognai spagettit kínálnak, hanem a szakács ebédidőben is szeretné megmutatni kreativitását, legyen szó alapanyagról vagy tálalásról.

Ahol lehet jó főzeléket kóstolni, gazdag levest, ízletes salátát enni, esetleg halat, hiszen ma már nem ördöngösség a friss hal beszerzése. A mákos guba, túrógombóc, aranygaluska szerencsére állandó szereplője az ebédelőhelyek kínálatának, desszertvonalon sokat fejlődött a déli kulinária. Legyen szó üzleti ebédről vagy egyórás ebédszünetről, esetleg egy belvárosi séta közbeni megéhezésről, egyre több étteremben találunk déli menüt, vagyis dél és három óra között két- vagy háromfogásos menüt fix áron, többféle választási lehetőséggel.

A legjobb helyek a fővárosban, ahol ebédelni lehet

TÁBLA

VII., Dohány utca 19.
Tel.: +36-20/360-0394
Nyitvatartás: h.–p. 8–11, 12–14.30, 18–21

Már nemcsak ebédelőhely: reggelizni, korai vacsorát fogyasztani is lehet, de továbbra is megéri itt ebédelni. Akinek nem fér a büdzséjébe az Esca, itt megkóstolhatja Fehér Gábor séf főztjét. Az alapanyag-választás, az ízpárosítások, a tálalás éppoly igényes, a hangulat pedig sokkal lazább, családiasabb. Ősszel a sütőtök jutott főszerephez, leves, rizottó formában, de a fekete táblára felkerül a feketekagyló, a rák és a séf kedvence, a Szent Jakab-kagyló is.

CSALOGÁNY26 ÉTTEREM

I., Csalogány utca 26.
Tel.: +36-1/201-7892
Nyitvatartás: k.–szo. 12–15, 19–22

Az elsők között vált trendi ebédelőhellyé, és bár este is igényes konyhát visznek, továbbra is az egyik legjobb ár-érték arányú a déli menü. Merthogy ebédre éppúgy kapunk garnélarákot, mint sziki pontyot vagy nyulat, mint este. Csak mellé karalábéfőzeléket vagy paprikás krumplit, aminél jobb ebédet nehéz elképzelni. A háromfogásos menü 2500 forint, ehhez jön a szervizdij és az ital, de szinte mindennap van hal, a desszertek is nagyot javultak a Csalogányban. Sajnos a levesekért továbbra sem rajongunk.

URBAN TIGER

V., Kecskeméti utca 3.
Tel: +36-1/424-9030
Nyitvatartás: h.–szo. 12–24

Nagy előnye, hogy délután négy óráig lehet ebédmenüt kapni, két fogást 2000 forintért, amihez hozzáadódik a szervizdíj, a magyar–ázsiai fúziós konyha stílusában ez a legjobb ebédmenü a városban. Kókusztejes burgonyapüré, rizstészta köretnek, minőségi alapanyagok, tőkehal, rák a kínálatban. Az Urban Tiger egyébként szórakozóhely, jó koktélokkal, borkínálattal, este is fúziós konyhával.

KLASSZ ÉTTEREM ÉS BORBOLT

VI., Andrássy út 41.
Nyitvatartás: h.–v. 11.30–23

Elöl bisztró, hátul borbár bárszékekkel. A kétfogásos ebédmenü ár-érték arányban az egyik legjobb a belvárosban. Fél négyig ehetünk két fogást 2700, hármat 3200 forintért. Tonhalsaláta, lazackrémleves, porchetta, garam masala csirke kuszkusszal volt a menü, tökéletes adagok és kiszolgálás. Sajnos a Klasszban még mindig nem lehet asztalt foglalni, érkezés sorrendjében ebédelhetünk, de a szerviz olyan flott, hogy érdemes várni. Egyébként a hely borozó, bisztró és borbolt egyben.

BRIDGES FOOD BAR BUDAPEST

VIII., Üllői út 52/B
Tel.: +36-70/366-1082
Nyitvatartás: h.–v. 11.30–22

Továbbra is az egyik legváltozatosabb ebédmenü a városban. Nagyon jó áron, 1500 forintért ehetünk nyelvhalat, erdélyi töltött káposztát vagy fish and chipset, 250 forintért pedig desszertet is választhatunk hozzá. Ha nem a menüt választjuk, kedvező áron tudunk paellát, báránynyársat vagy ropogós kacsacombot enni. Modern, fiatalos dizájn a Corvin negyed közelében, néha kicsit lassú felszolgálással.

A "TOP 10 Ebédmenű" összeállítás további öt ajánlott vendéglátóhelye a "Kapcsolódó helyek" menű alatt megtalálható!

(Madary Orsolya)

Hozzászólás a cikkhez