Menü Keresés

Gesztenyeünnep Velemben

Több mint tízezer résztvevőt várnak idén is a Velemi Gesztenye Napokra, amelyet ezen a héten szombaton és vasárnap rendeznek a Vas megyei községben.

A Kőszegi-hegységben és Velem környékén hagyománya van a szelídgesztenye-termesztésnek, októberben pedig minden évben megrendezik a helyi gesztenyeünnepet, amelynek középpontjában természetesen a gesztenyesütés áll.

Idén is kétszáz árus kínálja majd kézműves termékeit a rendezvényhez kapcsolódó kirakodóvásáron, az alkotóház udvarán felállított színpadon pedig néptáncbemutatók és koncertek váltják egymást.

Október 7-én, szombaton délután a megnyitót követően a Tarisznyások Együttes, majd a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipánt Együttes műsorát láthatják, este hat órától pedig a Sipőcz Band ad koncertet.

Október 8-án, vasárnap a gyereknek szól a Lufi Együttes és a Szamóca Bábszínház műsora, később a Boglya Népzenei Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők és Ispiláng Néptáncegyüttes lép színpadra, este hat órától pedig az Ismerős Arcok zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők.

További információ: www.velem.hu

- MTI -

Hozzászólás a cikkhez