Menü Keresés

Gasztronómiai fesztivált rendeznek Zalaegerszegen

Június első napján kezdetét veszi a háromnapos Street Food Weekend elnevezésű rendezvénysorozat Zalaegerszegen és ekkor választják ki a város tortáját is.

A városvezetés célul tűzte ki a turizmus fellendítését és a fesztiválok megújítását. A fesztiválprogram az elmúlt években új rendezvényekkel - tavaly egyebek mellett a gasztrohétvégével - bővült.

A fiatalos életstílushoz jól alkalmazkodó rendezvény már az első alkalommal sikeres és népszerű volt: megjelenésében és hangulatában is jól illeszkedett a város megújuló fesztiválkínálatába - mondta Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere a programokat ismertető sajtótájékoztatón.

A Street Food Weekend azt is be tudta mutatni, hogy a város a múlt értékeinek megőrzése mellett a jövőre, a 21. század új gasztronómiai kihívásaira is nyitni tud.

A gasztrohétvégére több mint húsz food truck érkezik Zalaegerszeg belvárosába.

A változatos étel- és italkínálatban egyebek mellett grillezett húsok, hamburgerek, vattacukrok és palacsinták, fagyi-, tea- és kávékülönlegességek is szerepelnek - sorolta Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője.

A gasztronómiai hétvége zenei programmal is kiegészül: június másodikán az esti órákban a város főutcáján rendeznek zenei fesztivált látványelemekkel, fényjátékkal, táncosokkal ás más attrakciókkal. A koncertre olyan magyar dj-ket hívták meg, akik az 1990-es években úttörői voltak az elektronikus zenének - tette hozzá Simon Tamás, a koncertet szervező Mimosa Lounge vezetője.  

A szervezők arról is beszámoltak, hogy

a nyár első hétvégéjén választják ki Zalaegerszeg tortáját. A versenyfelhívásra a háziasszonyok, az amatőr és a profi cukrászok recepttel és az édességről készült fotóval jelentkezhetnek.

Előnyt jelent, ha a tortán - ízben, színvilágban és alapanyagokban - Zalára jellemző motívumok, jellegzetességek is megjelennek. Az előzsűrizés után a döntősök ellenőrzött körülmények között, a Báthory Iskola cukrásztanműhelyében készíthetik el a tortákat, amelyek közül a szakmai zsűri választja majd ki június 3-án a Hotel Arany Bárányban Zalaegerszeg tortáját.

A győztes egy esztendőn át - a 2019-es Street Food Weekendig - használhatja a Zalaegerszeg tortája címet.

- MTI -

Hozzászólás a cikkhez