Menü Keresés

Gasztroesemények

 • 2017 november 10  –  2017 dec 31 Budapest, V., Vörösmarty tér

  Adventi- és Karácsonyi Vásár

  2017  november  10  –  2017 dec 31 • Budapest, V., Vörösmarty tér

  A budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Európa tíz legszebb vására, több hétig tartó esemény gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal. A látogatókat november 10. és december 31. között várják a fővárosban, a Vörösmarty téren.

  Bővebben
 • 2017 november 17  –  2017 dec 27 Budapest, V., Városháza park

  Advent Budapest

  2017  november  17  –  2017 dec 27 • Budapest, V., Városháza park

  Ingyenes koncertek, bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés és még sok más program várja a látogatókat az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztiválon a Városháza parkban. A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. szervezésében november 17-től egészen december 27-ig látogatható a vásár a Deák tér melletti Városháza parkban. A karácsonyi vásár mellett Budapest legnagyobb karácsonyfája, óriási adventi koszorú és a csaknem száz kis fenyőből álló köztéri installáció várja a látogatókat.

  Bővebben
 • 2017 november 24  –  2018 jan 01 Budapest, V., Szent István tér

  Adventi Ünnep a Bazilikánál

  2017  november  24  –  2018 jan 01 • Budapest, V., Szent István tér

  Hét éve válnak valóra az álmok az Adventi Ünnepen, Európa 9. legjobb karácsonyi vásárán. Ilyenkor a budapesti Szent István tér pompás köntösbe öltözik, zsibongással telik meg, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára. Találkozzunk a Bazilikánál november 24. és január 1. között! Hiszen elsődleges célunk is az volt, hogy a vásár épületeivel, a kiállítók tudatos megválasztásával és a programokkal egy olyan szerethető közösségi teret alakítsunk ki, ahol jó találkozni barátokkal és kollégákkal, ahol jó a karácsonyi rohanásban megállni és megpihenni, ahol igazi élmény minden eltöltött perc.

  Bővebben
 • 2017 december 16 Mecseknádasd

  Advent, Bor, Művészet

  2017  december  16 • Mecseknádasd

  Az eseményt Hetényi János pincészete szervezi. A Borkápolnában például hangversenyt ad a PTE Művészeti Kar Pécsi Egyetemi Kórusa.

  Bővebben
 • 2017 december 27 Pannonhalma

  Szent János-napi boráldás

  2017  december  27 • Pannonhalma

  Néhány évvel ezelőtt Pannonhalmán is felelevenítették az ősi János-napi hagyományt, a borszentelést. Az új borokat a Pannonhalmi Főapátság bazilikájában áldja meg a főapát. Már a kora középkorban szokássá vált, hogy Szent János apostol ünnepén, december 27-én templomban áldották meg a bort, s aztán ezzel kínálták meg azokat, akik útra keltek, háborúba, messze földre indultak, búcsúzkodtak, hogy a szentelmény az út veszélyeitől és kísértéseitől oltalmazza meg őket. Ezért itattak a haldoklóval, halálraítélttel is szentelt bort, hogy kísérje az Úr elé.

  Bővebben
 • 2018 január 20 Villányi borvidék

  Pincéről pincére – variációk Vincére

  2018  január  20 • Villányi borvidék

  Régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni.” A napsugár igazi áldás, segítségével megcsordul a jég és telik a pince.

  Bővebben