Menü Keresés

Gasztroesemények

 • 2018 szeptember 28  –  szept 30 Szent György-hegy, Taberna Infinito

  Borok és bazalt

  2018  szeptember  28  –  szept 30 • Szent György-hegy, Taberna Infinito

  Van egy hely a Szent György-hegyen, a kisapáti oldalon, ahol mediterrán a hangulat, hatalmas a terasz, messze ér a kilátás, a hegy borai kaphatók, és mellé szicíliai és balkáni ételek sülnek-főnek. A Taberna Infinito lakásétterem egész estés élményt kínál, a vacsora korlátlan és bor is jár mellé. A tematikus esteken a Szent György-hegy borait kínálják.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 28  –  szept 30 Celldömölk, Szentháromság tér

  Sághegyi Szüreti Napok

  2018  szeptember  28  –  szept 30 • Celldömölk, Szentháromság tér

  A Somlói Történelmi Borvidékhez tartozó Ság hegy több évtizedes hagyományokra épülő rendezvénye a Sághegyi Szüreti Napok, ahol megkóstolhatók a nagy íróink, Márai Sándor vagy Hamvas Béla által is megénekelt somlói borok.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 28  –  szept 30 Szentendre, Fő tér és Dumtsa Jenő utca

  Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

  2018  szeptember  28  –  szept 30 • Szentendre, Fő tér és Dumtsa Jenő utca

  A varázslatos történelmi belváros házainak udvarában az ország minden borrégiójából érkező borászatok várják az érdeklődőket, s a borszakmai programok – például a Borjour mesterkurzusai – mellett jazzkoncertek szórakoztatják a fesztiválozókat. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók egyedi menüsorokkal, exkluzív borvacsorákkal és borkóstolókkal várják a látogatókat, akik a kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait tematikus városi séták során ismerhetik meg.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 29 Hortobágy, Pusztai Állatpark

  Szent Mihály-napi Vigasságok

  2018  szeptember  29 • Hortobágy, Pusztai Állatpark

  A Szent Mihály naphoz számos népszokás kapcsolódik. A gazdasági év fordulója, az ősz kezdete ez a nap, amikorra véget ér a betakarítás, az állatokat, elsősorban a juhokat elkezdik behajtani a nyári legelőkről. Ezt megünneplendő lakomákat, bálokat rendeztek a pásztorok. Az idő hidegre fordul, elkezdődnek a benti munkálatok, ez a lakodalmak, a „kisfarsang” ideje.

  Bővebben
 • 2018 október 02 Budapest, SéfPlaza

  MITISZOL?

  2018  október  02 • Budapest, SéfPlaza

  A MITISZOL? őszi nyitott rendezvénye az újonnan bekerülő tételek különleges sétáló kóstolója, az újdonságokat kedvelők édenkertje, ahol személyesen a borász prezentálja borait. Helyszíne a SéfPlaza (Budapest VII., Klauzál tér 11

  Bővebben
 • 2018 október 04  –  okt 07 Villány, Villányi Rendezvénytér

  Villányi Vörösbor Fesztivál

  2018  október  04  –  okt 07 • Villány, Villányi Rendezvénytér

  Számos borászat és kiváló kulturális program várja a fesztivál látogatóit az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválján. A fesztivál negyed százada a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok legnagyobb hazai eseménye, ahol a borok népszerűsítése mellett évről évre Villány is bemutatkozik turisztikai látványosságaival.

  Bővebben
 • 2018 október 04  –  okt 07 Mór

  Móri Bornapok

  2018  október  04  –  okt 07 • Mór

  A város egyik legrangosabb rendezvénye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen kínálnak több ezer látogató számára programokat. Borkóstolás, borkirálynő választás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag várja a vendégeket.

  Bővebben
 • 2018 október 05 Budapest, Jókai kert

  Svábhegyi Szüret és Borkóstoló

  2018  október  05 • Budapest, Jókai kert

  A Kadarka Kör hagyományosan október első péntekjén rendezi meg a svábhegyi szüreti mulatságot a Jókai kertben (XII., Költő u. 21.). Kóstolójeggyel minden látogató megízlelheti a tavalyi Annót, a kör budai vörös cuvée-jét, amelyet Jókai Mór nyomán a nagy magyar mesemondó egykori kertjében újra művelésbe fogott szőlőkből: kadarkából, kékfrankosból és csókaszőlőből állítak össze, hogy megidézzék a filoxéra előtti budai borvidék ízeit. A szüreten Laborfalvi Rózát Saly Noémi kadarnagysád, Jókai Mórt Tóth Yózsi kadarnagy kelti életre.

  Bővebben
 • 2018 október 05  –  okt 07 Siófok

  HALFESZTIVÁL

  2018  október  05  –  okt 07 • Siófok

  Itt minden a halról szól. Gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, kitelepülő árusok és kézműves termékek, családi programok, balatoni halak kiállítása akváriumban. Napközben gyerekprogramok, este koncertek visznek színt a siófoki őszbe.

  Bővebben
 • 2018 október 05  –  okt 07 Tokaj, Kossuth tér

  Tokaji Szüreti Napok

  2018  október  05  –  okt 07 • Tokaj, Kossuth tér

  A borvidék névadó településén 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat, hagyományosan október első hétvégéjén, a Kossuth téren és Tokaj más helyszínein.

  Bővebben
 • 2018 október 08  –  okt 14

  XV. Országos Étterem Hét

  2018  október  08  –  okt 14 •

  Szeptember 19-én indul az online asztalfoglalás a jubileumi, XV. DiningCity Országos Étterem Hétre, amelyet ezúttal október 8-14. között rendeznek. Az Étterem Hétre országszerte háromfogásos menüvariációkkal készülnek a résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermek. Az ínyenc érdeklődők mindkét kategóriában változatlan áron, 3300, illetve 4900 forintért juthatnak hozzá egy-egy kivételes ebéd- vagy vacsoraélményhez.

  Bővebben
 • 2018 október 12  –  okt 14 Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

  Disznótoros Kolbászfesztivál

  2018  október  12  –  okt 14 • Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

  Ötödik alkalommal rendezik meg a budapesti kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban (XIV. kerület, Tatai utca 95.). Hagyományőrző disznóvágás, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok és zenei produkciók várják a látogatókat a 10 hektáros területen három napon át.

  Bővebben
 • 2018 október 13  –  okt 14 Badacsony

  RIZLING VAKÁCIÓ

  2018  október  13  –  okt 14 • Badacsony

  A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és változatos programokkal várják a látogatókat, miközben a kikapcsolódáshoz az útiterv és a régiós buszjárat biztosított. A rendezvénysorozat a badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredménye.

  Bővebben
 • 2018 október 19  –  okt 21 Balatonfüred, Kisfaludy színpad

  Szüreti Fesztivál Balatonfüred

  2018  október  19  –  okt 21 • Balatonfüred, Kisfaludy színpad

  Látványos felvonulás, borlovagrend avatás, kulturális programok, vásár és gasztronómia a parton. A hagyományos felvonulás szombaton, 14 óra 30-kor indul a Szent István tértől a Kisfaludy Színpadig. A borlovagrendek menetét gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, több néptánccsoport, hintók és a Nemzeti Lovas Díszegység négy huszárja kíséri. A felvonulás útvonalán ezúttal is 25 borász kínálja borait. A menetben fúvós zenekarok is részt vesznek Gyuláról, Vácról, Ócsáról. Lesz kirakodóvásár, gyerekprogramok, előadások, koncertek, máglyagyújtás, must- és borkóstoltatás, a Rizling Generáció jóvoltából bárki kipróbálhatja a szőlőpréselést is. Vasárnap népi játszópark várja a gyerekeket a Tagore sétányon.

  Bővebben
 • 2018 október 19  –  okt 22 Békéscsaba, Gyulai út 44.

  Csabai Kolbászfesztivál

  2018  október  19  –  okt 22 • Békéscsaba, Gyulai út 44.

  A 22. Csabai Kolbászfesztiválra csapatok jelentkezését várják. Az eseményt számos zenekar teszi még különlegessé. Akik ott lesznek: Punnany Massif, Csík Zenekar, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Balkan Fanatik, Magna Cum Laude, Freddie, Neoton Família Sztárjai, Lofti Begi & Varga Viktor, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi.

  Bővebben
 • 2018 október 20 Hortobágy falu, Vásártér

  Szent Dömötör-napi Behajtási ünnep

  2018  október  20 • Hortobágy falu, Vásártér

  A behajtás népszokása elevenedik meg a Kilenclyukú híd lábánál, amikor is a pásztorok állataik – rackajuhok, szürke marhák, nóniusz lovak, bivalyok – társaságában átvonulnak a hídon, miközben az érdeklődők a behajtás néprajzi hátteréről hallhatnak érdekes információkat. A látványos felvonulás után lehetőség van a pásztorokkal és jószágaikkal való ismerkedésre, majd csikós bemutatóban gyönyörködhetünk.

  Bővebben
 • 2018 október 20  –  okt 22 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

  Szoboszlói Szüreti Mulatság

  2018  október  20  –  okt 22 • Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

  A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. A mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalon a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A háromnapos rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok és ismert magyar előadóművészek is.

  Bővebben