Menü Keresés

Gasztroesemények

 • 2018 augusztus 10  –  szept 02 Balatonfüred

  BALATONFÜREDI BORHETEK

  2018  augusztus  10  –  szept 02 • Balatonfüred

  A Balatonfüred-csopaki borvidék legjobb tételei kóstolhatóak a Tagore sétányon. A rendezvény múltja 1932-ig nyúlik vissza. A termelők mintegy harminc fajtából származó, közel háromszázféle bort vonultatnak fel, köztük rozékat, gyöngyözőket, friss olaszrizlingeket és hordós, tartalmasabb tételeket is.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 23  –  aug 25 Vonyarcvashegy

  PONTY ÍGY JÓ!

  2018  augusztus  23  –  aug 25 • Vonyarcvashegy

  Halas falatok, balatoni borok, kézművesek utcája a standon.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 24  –  aug 25. Fonyód

  FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

  2018  augusztus  24  –  aug 25. • Fonyód

  Harcsából készülő ételek lenyűgöző mennyiségben, valamint főzőverseny a fonyódi hajóállomáson. Vásári hangulat, színpadi programok, koncertek, kézművesek színesítik az ingyenes rendezvényt, ami egyrészt a halfogyasztást hivatott népszerűsíteni, másrészt az élővizek védelmére is felhívja a figyelmet.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 24  –  aug 26 Szerencs

  Országos Csokoládé Fesztivál

  2018  augusztus  24  –  aug 26 • Szerencs

  Országhatártól innen és túlról érkező vendégeket várnak Szerencsre, ahol péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édességbemutatók és -kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark és még számos móka várja a látogatókat.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 31  –  szept 01 Budapest, Erzsébetliget

  Vingardium Borliget

  2018  augusztus  31  –  szept 01 • Budapest, Erzsébetliget

  A nyár utolsó, vagy ha úgy tetszik, az ősz első nagy borfesztiválja. A budapesti erzsébetligeti esemény közel harminc pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, rengeteg programmal várja a vendégeket. A Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de a helyszín atmoszférája és a színes program-kavalkád egy zöldben borozgatós, felszabadultan bulizós, gyerekkacajtól hangos, játékos, ugyanakkor ínyenc pesti fesztivállá varázsolja a rendezvényt.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 31  –  szept 02 Siófok

  BOR ÉS FRÖCCS FESZT

  2018  augusztus  31  –  szept 02 • Siófok

  A korábbi Borpart és Fröccs Feszt idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon. Ezúttal igazi nyárzáró esemény lesz, ugyanis Augusztus utolsó napjától Szeptember 2-ig tart majd, a Hajóállomás helyett a Nagystrandon. A balatoni borok kínálatát a helyi termelők ételkülönlegességei, sajtok, aszalt gyümölcsök, lepények teszik még különlegessebbé.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 31  –  szept 02 Mád

  Mádi Furmint Ünnep

  2018  augusztus  31  –  szept 02 • Mád

  A szőlőfajta, amelyről a rendezvény a nevét kapta, Mád termőterületeinek 80 százalékán terem. Sehol a világon nem fordul elő ilyen arányban. A furmint igazi ősmagyar fajta, tele életösztönnel: gyökerei a sziklát is szétfeszítik, és nagyon mélyre hatolnak. Ilyen mélyen vannak az itt élő emberek gyökerei is, akik az egyre elhivatottabb borászokkal és szőlőművelőkkel azon dolgoznak, hogy Mád újra méltó helyre kerüljön a világ bortérképén. A háromnapos ünnepen a látogatók megtapasztalhatják a furmint egyediségét, azt a csodát, ami évszázadokkal ezelőtt megalapozta Mád hírnevét.

  Bővebben
 • 2018 augusztus 31  –  szept 02 Siófok

  Bor- és Fröccsfesztivál

  2018  augusztus  31  –  szept 02 • Siófok

  A korábbi években augusztus elején Borpart és Fröccs Feszt néven tartott esemény idén megújult névvel, időponttal és helyszínnel jelentkezik: a Hajóállomás helyett a Nagystrandon és a fehérhomokos PLÁZS-on kap helyet. A három nap alatt faházakban sorakoznak fel a legzamatosabb környékbeli borok, emellett helyi és országosan ismert fellépők teszik teljessé a balatoni esték hangulatát. Mindeközben házról házra járva végigkóstolhatjuk a kitelepülő vendéglátók ételkülönlegességeit is.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 01 Soponya

  Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

  2018  szeptember  01 • Soponya

  Ínyenc vadételekkel, családi programokkal, gyönyörű erdei környezettel csábít a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, immár tizenkettedszer. A vadétel-főző versenyt vaddisznó, szarvas, őz és muflon kategóriában hirdetik meg. A főzőverseny szabályairól, és az egész napos programokról bővebben a www.vadgasztro.vadex.hu oldalon olvashatunk.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 01  –  szept 02 Etyek

  Őszi Etyeki Piknik

  2018  szeptember  01  –  szept 02 • Etyek

  Egész hétvégén nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves vásárral, kulturális és gyerekprogramokkal készülnek az etyekiek. Lesz bor- és pezsgőkóstolás, sonkák, sajtok, szörpök és lekvárok, házi sütemények és megannyi finomság. Az ügyesebbek megfesthetik saját e-tyek pólójukat, a szablyás pezsgőnyitás, a „Pohárral a kézben” szőlőtúra, a népi játszótér és a póni-lovagolás már csak hab a tortán.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 01  –  szept 02 Budafok-Tétény,

  Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

  2018  szeptember  01  –  szept 02 • Budafok-Tétény,

  Dél-Buda legnagyobb fesztiválja pezsgővel, borral, koncertekkel, kiállításokkal. Színes programok és hagyományőrzés kicsiknek és nagyoknak; fehérek, rozék és vörösek, buborékkal vagy anélkül. A belépés ingyenes.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 06  –  szept 09 Budapest, Budavári Palota

  Budapest Borfesztivál

  2018  szeptember  06  –  szept 09 • Budapest, Budavári Palota

  Huszonhetedszer nyitja meg szeptember második hétvégéjén kapuit Európa legszebb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál. Változatlanul a Budai Várban, a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát. A bor és kultúra találkozásának legnagyobb ünnepén a színvonalas szakmai programokat idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata teszi még izgalmasabbá, számos népszerű előadóval és fiatal tehetséggel.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 07  –  szept 08 Nagykanizsa

  Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

  2018  szeptember  07  –  szept 08 • Nagykanizsa

  Az immár 15. alkalommal megrendezett fesztivállal idén is a hagyományos zalai népi ételt, a dödöllét igyekeznek népszerűsíteni. A kétnapos rendezvény alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és természetesen helyi gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 08 Újhartyán

  Sváb Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál

  2018  szeptember  08 • Újhartyán

  A felélesztett sváb hagyományok művelése és továbbadása mellett a rendezvény célja, hogy a zene-, a tánc-, a népművészet, a gasztronómia, valamint az e köré szerveződő programokkal az ország egész területéről a településre csábítsa a vendégeket. Lesznek helyi sváb specialitások, többek között: bableves, babostészta, babos káposzta, hercel (hosszan eltartható lakodalmas édes sütemény), hagymáslepény, cimetkrofni (a csöregefánkhoz hasonlítható, de a sütése bonyolultabb), labdarózsa, sufnudli, káposztás cvekedli, vadas zsemlegombóccal, sváb csülök, matutka (tócsni), smórni, tacskel (lekváros sütemény) és vajas kifli is.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 08 Vanyarc

  Haluskafesztivál és sztrapacskafőző verseny

  2018  szeptember  08 • Vanyarc

  A krumpli alapú haluska (azaz sztrapacska) a tót atyafiak jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni (akkor még Rozika) főzött neki. Hogy szeptember 8-án kié lesz a legízletesebb, azt a helyi zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. A vendégek a haluska kóstolása mellett gyalogosan vagy lovas kocsival tehetnek egy sétát a Cserhát déli dombjai között meghúzódó kis falucskában, és megnézhetik a Viselettörténeti Babamúzeumot, a Tájházat, a patkolt tojás- valamint az ősmaradvány és kőzet kiállítást, a Millenniumi Emlékparkot és a Veres család sírkertjét is.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 14  –  szept 16 Rácalmás, Jankovich-kúria

  Rácalmási Tökfesztivál

  2018  szeptember  14  –  szept 16 • Rácalmás, Jankovich-kúria

  Tökös kompozíciók, tökfaragás, töklámpások készítése, tökfestés, kiállítások, koncertek, gyerekprogramok, vidámpark, graffiti-fal, tökös konyha és egyéb finomságok várják az érdeklődőket. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője: a tök, a kultúra és a gasztronómia – ezek egymást kiegészítve alkotnak egy egészet, és teszik a tökfesztivált igazán rácalmásivá. A tökfesztivál egyediségét fokozza a különleges helyszín és a kiszolgálás.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 14  –  szept 16 Tokaji borvidék

  Tokaji Ősz

  2018  szeptember  14  –  szept 16 • Tokaji borvidék

  Féltett furmintok, hét lakattal őrzött történelmi pincék, exkluzív kóstolóhelyek nyílnak meg a Tokaji Ősz vendégei előtt. Magyarország páratlan szépségű borvidékén, Tokaj-Hegyalján 15. alkalommal sereglik össze a borvilág krémje, a látogatók pedig megízlelhetik a borvidék top borászatának nedűit. Az idei házigazda a Holdvölgy Pincészet lesz.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 14  –  szept 16 Budapest, Szent István Bazilika előtti tér

  Édes Napok

  2018  szeptember  14  –  szept 16 • Budapest, Szent István Bazilika előtti tér

  Az utóbbi években a magyar csokoládé- és édességgyártók elnyerték Európa legrangosabb szakmai díjait. A tavalyi rendezvényen a legjobb csokoládé- és édességgyártók mellett már közel húsz cukrászda is részt vett. Idén hasonló, sőt, erősebb felhozatal várható! A budapesti Édes Napok Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, ingyenesen látogatható édességtematikájú rendezvénye.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 15 Gyenesdiás

  Gyenesdiási Burgonya Nap

  2018  szeptember  15 • Gyenesdiás

  Egy nap, amikor minden a burgonyáról szól: burgonyás különlegességek, a keszthelyi burgonyafajták bemutatása, szaktanácsadás, kedvezményes vásárlási lehetőség, főzőverseny, szórakoztató műsorok – mindez a gyenesdiási első balatoni hal- és termelői piacon.

  Bővebben
 • 2018 szeptember 22  –  szept 23 Vecsés

  Vecsési Káposztafeszt

  2018  szeptember  22  –  szept 23 • Vecsés

  Itt mindent megtudhat, amit a vecsési savanyú káposztáról tudni érdemes! Kiderül, hogyan savanyítják, és milyen ételeket készíthetünk belőle. De lesz vecsési savanyúságok versenye is, ahol a helyi savanyúságok előállításával foglalkozó őstermelők, vállalkozások mutatkoznak be termékeikkel, de egyéb bemutatóval és játékos versenyekkel is készülnek a szervezők, köztük káposztapucoló és -pakoló versennyel is. Ismét lesz főzőverseny, ahol savanyú káposztából készülő ételekkel indulnak a nevező csapatok.

  Bővebben
 • 2018 október 05  –  okt 07 Siófok

  HALFESZTIVÁL

  2018  október  05  –  okt 07 • Siófok

  Itt minden a halról szól. Gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, kitelepülő árusok és kézműves termékek, családi programok, balatoni halak kiállítása akváriumban. Napközben gyerekprogramok, este koncertek visznek színt a siófoki őszbe.

  Bővebben
 • 2018 október 08  –  okt 14

  XV. Országos Étterem Hét

  2018  október  08  –  okt 14 •

  Szeptember 19-én indul az online asztalfoglalás a jubileumi, XV. DiningCity Országos Étterem Hétre, amelyet ezúttal október 8-14. között rendeznek. Az Étterem Hétre országszerte háromfogásos menüvariációkkal készülnek a résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermek. Az ínyenc érdeklődők mindkét kategóriában változatlan áron, 3300, illetve 4900 forintért juthatnak hozzá egy-egy kivételes ebéd- vagy vacsoraélményhez.

  Bővebben
 • 2018 október 13  –  okt 14 Badacsony

  RIZLING VAKÁCIÓ

  2018  október  13  –  okt 14 • Badacsony

  A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és változatos programokkal várják a látogatókat, miközben a kikapcsolódáshoz az útiterv és a régiós buszjárat biztosított. A rendezvénysorozat a badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredménye.

  Bővebben