Menü Keresés

Gasztroesemények

 • 2018 október 19  –  okt 21 Balatonfüred, Kisfaludy színpad

  Szüreti Fesztivál Balatonfüred

  2018  október  19  –  okt 21 • Balatonfüred, Kisfaludy színpad

  Látványos felvonulás, borlovagrend avatás, kulturális programok, vásár és gasztronómia a parton. A hagyományos felvonulás szombaton, 14 óra 30-kor indul a Szent István tértől a Kisfaludy Színpadig. A borlovagrendek menetét gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, több néptánccsoport, hintók és a Nemzeti Lovas Díszegység négy huszárja kíséri. A felvonulás útvonalán ezúttal is 25 borász kínálja borait. A menetben fúvós zenekarok is részt vesznek Gyuláról, Vácról, Ócsáról. Lesz kirakodóvásár, gyerekprogramok, előadások, koncertek, máglyagyújtás, must- és borkóstoltatás, a Rizling Generáció jóvoltából bárki kipróbálhatja a szőlőpréselést is. Vasárnap népi játszópark várja a gyerekeket a Tagore sétányon.

  Bővebben
 • 2018 október 19  –  okt 22 Békéscsaba, Gyulai út 44.

  Csabai Kolbászfesztivál

  2018  október  19  –  okt 22 • Békéscsaba, Gyulai út 44.

  A 22. Csabai Kolbászfesztiválra csapatok jelentkezését várják. Az eseményt számos zenekar teszi még különlegessé. Akik ott lesznek: Punnany Massif, Csík Zenekar, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Balkan Fanatik, Magna Cum Laude, Freddie, Neoton Família Sztárjai, Lofti Begi & Varga Viktor, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi.

  Bővebben
 • 2018 október 20 Hortobágy falu, Vásártér

  Szent Dömötör-napi Behajtási ünnep

  2018  október  20 • Hortobágy falu, Vásártér

  A behajtás népszokása elevenedik meg a Kilenclyukú híd lábánál, amikor is a pásztorok állataik – rackajuhok, szürke marhák, nóniusz lovak, bivalyok – társaságában átvonulnak a hídon, miközben az érdeklődők a behajtás néprajzi hátteréről hallhatnak érdekes információkat. A látványos felvonulás után lehetőség van a pásztorokkal és jószágaikkal való ismerkedésre, majd csikós bemutatóban gyönyörködhetünk.

  Bővebben
 • 2018 október 20  –  okt 22 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

  Szoboszlói Szüreti Mulatság

  2018  október  20  –  okt 22 • Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

  A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. A mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalon a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A háromnapos rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok és ismert magyar előadóművészek is.

  Bővebben
 • 2018 november 01  –  nov 30 Mór

  Márton-napi libalakoma

  2018  november  01  –  nov 30 • Mór

  A móri Öreg Prés Fogadóban Márton-havi gasztronómiai kalandozásra és újborkóstolásra várják mindazokat, akik szeretnék megadni a módját az idei novemberi Márton-napnak. Móri libák a jeles alkalomig csak híznak és híznak, más dolguk nincs. A fogadó séfjei pedig a hagyományos libaételek idén is új ludasságokkal rukkolnak elő. Hogy ezúttal mi lesz, majd kiderül novemberben.

  Bővebben
 • 2018 november 09  –  2019 jan 01 Budapest

  Budapesti Adventi Vásár

  2018  november  09  –  2019 jan 01 • Budapest

  Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat két hónapon keresztül a főváros egyik legszebb terén. A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan Budapest egyik legkedveltebb turistacélpontja az 1998 óta létező Vörösmarty téri Adventi- és Karácsonyi Vásár, amely évente 3-400 ezer turistát vonz.

  Bővebben
 • 2018 november 09  –  nov 11 Szombathely

  Szent Márton-napi Országos Nagyvásár

  2018  november  09  –  nov 11 • Szombathely

  A Vasi Skanzenben megrendezett vásáron az ország minden részéből érkező árusok kínálják portékáikat. Őrségi kézműves termékek gazdag választékával várják a vendégeket, akik megkóstolhatják az Őrség ízeit: a dödöllét, a kukoricaprószát és sok minden mást. Koncertek és bábszínház színesíti a programot.

  Bővebben
 • 2018 november 10 Egerszalók

  Márton-napi vigasságok

  2018  november  10 • Egerszalók

  Márton-napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Lesz népzenei koncert és táncház, töklámpás-készítés, gyertyamártás, népi játékok, valamint libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

  Bővebben
 • 2018 november 10  –  nov 11 Szentendre

  Szent Márton Újborfesztivál és Libator

  2018  november  10  –  nov 11 • Szentendre

  Márton-napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ez egyben a Skanzen szezonzáró rendezvénye, amely a neves naphoz kapcsolódó gasztronómiai különlegességekkel invitálja a látogatókat. Ekkor kezdődtek a téli társas munkák, kalákák is. A házak kemencéit begyújtjuk, a pattogó tűz mellett tollat fosztunk, mesét hallgatunk, sült finomságokat kóstolunk.

  Bővebben
 • 2018 november 16  –  nov 18 Siófok

  Libadalom Márton-napi Fesztivál

  2018  november  16  –  nov 18 • Siófok

  Három napon át gasztronómiai élmények, családi programok, bemutatók és kulturális események várják a látogatókat Siófokon. Lesznek koncertek, fellép többek között a Beatrice és az Irie Maffia. Ingyenes rendezvény a Siófok50 programsorozat keretén belül.

  Bővebben
 • 2018 november 16  –  nov 18 Tihany

  Garda Fesztivál

  2018  november  16  –  nov 18 • Tihany

  Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban, a Visszhang-dombon a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége, a látott hal még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszakja. A garda millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos rendezvényen felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 17 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómia mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

  Bővebben
 • 2018 november 16  –  nov 18 Örkény

  Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár

  2018  november  16  –  nov 18 • Örkény

  A kellemes hangulatú, csodás környezetben megrendezett fesztiválon több ezer kézműves termék közül válogathat a szép holmik és gasztronómiai finomságok iránt érdeklődő látogató.

  Bővebben
 • 2018 november 17 Budapest

  Mitiszol? Fesztivál

  2018  november  17 • Budapest

  A természetes italok már jól ismert fesztiválját a Millenárison rendezik meg a Terra Hungarica tagjainak főszereplésével, valamint további – a Kárpát-medencéből és Európa más országaiból érkező –, autentikus borokat bemutató pincékkel. A közönségnek lehetősége lesz a borokon túl egyéb természetes italokat is megkóstolni, pálinkát, kávét, teákat. És milyen lenne egy boros rendezvény harapnivaló nélkül? Idén is számos lehetőség lesz organikus ételeket fogyasztani.

  Bővebben
 • 2018 november 17  –  nov 18 Szolnok

  Szolnoki Csokoládéfesztivál

  2018  november  17  –  nov 18 • Szolnok

  Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben a Szolnoki Csokoládéfesztiválon. A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A látogatók a nemzetközi díjnyertes édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg, emellett különleges családi programok várják őket.

  Bővebben
 • 2018 november 17  –  nov 18 Mosonmagyaróvár

  Csokoládé Fesztivál

  2018  november  17  –  nov 18 • Mosonmagyaróvár

  Különleges édes hétvége rengeteg csokoládékülönlegességgel. A III. Haller Gasztro Kupának köszönhetően számos szakmai rendezvényen is részt vehetnek a látogatók.

  Bővebben
 • 2018 november 24 Tata

  Tatai Vadlúd Sokadalom

  2018  november  24 • Tata

  A tatai Öreg-tó partján szemtanúi lehetünk a madárvonulás lenyűgöző jelenségének. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre, amellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal és harapnivalóval várnak minden érdeklődőt. Az ingyenes rendezvény akadálymentesített területen, utcai öltözékben is élvezhető.

  Bővebben