Menü Keresés

Gasztroesemények

 • 2018 január 19  –  2018 jan 21 Budapest

  Forralt Bor Fesztivál

  2018  január  19  –  2018 jan 21 • Budapest

  2018. január 19-21 között második alkalommal kerül megrendezésre az év első gasztronómiai összejövetele Budán,az Allee melletti sétányon. A forralt borok mellett szívet melengető italválasztékkal készülnek: kávékkal, forró csokikkal, kakaókkal, speciális teakínálattal, grogokkal, puncsokkal, `hütte` italokkal, forralt sörökkel, pálinkákkal és még megannyi finomsággal. A forró italokat igazi téli ételek teszik még izgalmasabbá. A belépés ingyenes. Helyszín: XI., Budapest, Kőrösy József u., Allee melletti sétány

  Bővebben
 • 2018 január 20 Vácrátót

  Forraltbor- és kocsonyapiknik

  2018  január  20 • Vácrátót

  Sokféle forralt borral és kocsonyakülönlegességgel várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton, ahol immár negyedik alkalommal rendezik meg a forralt borok és kocsonyák mustráját. Aki szeretne az általa készített különleges ízesítésű forralt borral vagy nem mindennapi kocsonyával benevezni a versenybe, annak a rendezvény helyszínén, a Petőfi téren 14 órától lesz erre lehetősége. A különleges forralt borokat és kocsonyákat a Merczi Gábor, a Gundel étterem executive séfje által vezetett szakmai zsűri bírálja majd el. Minden évben, idén is készülnek zenei programmal: ezúttal Dér Heni énekesnő lép fel a vácrátóti forraltbor- és kocsonyapikniken.

  Bővebben
 • 2018 január 20 Villányi borvidék

  Pincéről pincére – variációk Vincére

  2018  január  20 • Villányi borvidék

  Régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni.” A napsugár igazi áldás, segítségével megcsordul a jég és telik a pince.

  Bővebben
 • 2018 január 27 Eger

  Egri Borok Bálja

  2018  január  27 • Eger

  A Hotel Eger & Parkba meghirdetett rendezvényen az egri borokra és az egri borászokra irányul a reflektorfény. Ízelítőül, az előételhez 2016-os évjáratú Grand Superior Egri Csillagot kínálnak Gál Lajos Pincészetéből, míg a menüsor lezárásaként, a desszerthez a Soul, vagyis Lélek fantázianevű syrah-t választotta Kovács Nimród Borászatából az eseményt szervező Egri Borbarát Hölgyek egyesülete.

  Bővebben
 • 2018 január 27 Székesfehérvár

  Kolbásztöltő Fesztivál

  2018  január  27 • Székesfehérvár

  Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben Székesfehérváron lesz, ahol kiderül, melyik csapat készíti a legfinomabb kolbászt a városban. Kísérő események: 7–13 óráig a heti termelői- és biopiac a csarnokban, Gasztro utca a csarnok és a sátor között, valamint a sátor előtt. Egész nap zene és műsoros fellépők. A fesztiválra meghívást kaptak a mohácsi busók is, akik a jó hangulatról gondoskodnak. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak, sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok. Több mint 400 kg hús lesz betöltve és ebből mintegy 400 méter kolbász tekeredik majd.

  Bővebben
 • 2018 február 01 Budapest

  Nagy Furmint Február Kóstoló

  2018  február  01 • Budapest

  Ahogy a világ számos szőlőfajtájának és bortípusának, úgy a furmintnak is van világnapja, mégpedig február elseje. Hiszen a furmint – aszú formájában – hajdan luxuscikk volt, diplomáciai eszköz, a Rákócziak fénykorában a fejedelmi birtok ékköve. Azt, hogy a szőlőfajta visszakerülhet-e az őt megillető trónra, az elmúlt évtizedekben kezdték kutatni a Tokaj-hegyaljai borászok, és a Borászportál szerint egyre magabiztosabban hisznek benne. Ebben a hónapban szerte az országban, sőt még a határainkon túl is a furmintot állítják a középpontba az éttermek és a borkereskedők. Ezen a rendezvényen például több mint százötven prémium furmintot kóstolhatunk a Vajdahunyad várában.

  Bővebben
 • 2018 február 02  –  2018 febr 04 Miskolc

  Kocsonya Farsang

  2018  február  02  –  2018 febr 04 • Miskolc

  A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. Nincs Kocsonya Farsang igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya kiemelt szerepet kap. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található a karneváli hangulatot megidézve. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget.

  Bővebben
 • 2018 február 02  –  2018 febr 04 Fonyód

  Fonyódi kolbászfesztivál

  2018  február  02  –  2018 febr 04 • Fonyód

  A Fonyódi Városi Sportcsarnok újra megtelik tekeredő kolbászokkal és túlcsorduló pálinkával. Hagyományos látvány-disznóvágással, hétszáz éves recept alapján készült kolbásszal és fellépőkkel várják a közönséget.

  Bővebben
 • 2018 február 09  –  2018 febr 10 Nagykanizsa

  Országos Farsangi Fánkfesztivál

  2018  február  09  –  2018 febr 10 • Nagykanizsa

  Az év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi-fánk. E finomságok fesztiválja és versenye kerül megrendezésre Nagykanizsán, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. A fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére a legjobb döntés ez az esemény.

  Bővebben
 • 2018 február 09  –  2018 febr 11 Budapest

  Budapesti Mangalica Fesztivál

  2018  február  09  –  2018 febr 11 • Budapest

  Ismét malacok röfögnek a Szabadság téren. A legjobb mangalicatenyésztők és -termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalicafinomságok várják a fesztivál látogatóit a főváros szívében, ingyenes belépéssel. A rendezvény legfőbb erénye, hogy közvetlenül az őstermelőktől vásárolhatjuk meg a hentesárut, a kereskedelmi láncok kiiktatásával pedig mindkét fél jól jár.

  Bővebben
 • 2018 február 10 Pilisszentkereszt

  Pilisi Kavalkád Fánkfesztivál

  2018  február  10 • Pilisszentkereszt

  A farsangbúcsúztató XI. Pilis Kavalkád Fánkfesztivál farsangi felvonulással kezdődik, majd a Pilisi Szlovákok Központjában egész napos műsor, folklórműsor, koncert, bál várja a látogatókat. Kiegészítő programok: fánksütőverseny, játszóház, sportbemutatók, kézműves vásár, fánkvásár, lovaskocsizás, tombola.

  Bővebben
 • 2018 február 10  –  2018 febr 11 Szentendre

  Farsangfarka fesztivál

  2018  február  10  –  2018 febr 11 • Szentendre

  A második Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár, tűzkosarak, hőgombák, fényfestés.

  Bővebben
 • 2018 február 16  –  2018 febr 18 Kecskemét

  Palacsinta Fesztivál

  2018  február  16  –  2018 febr 18 • Kecskemét

  2018-ban is lesz palacsinta sütő verseny, Palacsintás Király koronázás, sok sok játék és nyeremény. Kecskemét városában minden palacsinta imádót vár a Palacsinta fesztivál. A fesztiválra palacsintasütő csapatok nevezhetnek be és mérhetik össze tudásukat. Az elkészült palacsintákat a palacsinta evő versenyzők fogják elfogyasztani.

  Bővebben
 • 2018 február 17 Budapest

  Borjour Magnum

  2018  február  17 • Budapest

  Kétszáz magyar borászat, közel ezer kóstolható bor a 9. Borjour Magnumon, a Millenárison. A Borjour-rendezvények közös jellemzője, hogy kötetlen, nem ültetett, jövős-menős borkóstolók, ahol a cél összehozni a borászt és a borfogyasztókat. A vendégek kizárólag a belépőért fizetnek, a borokért nem.

  Bővebben
 • 2018 február 17  –  2018 febr 18 Eger

  Böllérfesztivál

  2018  február  17  –  2018 febr 18 • Eger

  Gasztronómiai vásár, országos kézműves találkozó és bormustra ízesíti a rendezvényt, melynek szlogenje így hangzik: „A hagyomány érték”. A szervezők ebben a szellemben igyekeznek értéket, ízelítőt adni a múltból. Érzésekben, ételben és italban.

  Bővebben